Nacka kommun barn- och familjeenheten, Mottagning och förenklad utredning

Är du den vi söker? Nu söker vi en chef till Mottagningsgruppen. Ditt fokus kommer vara att leda och stötta medarbetare så att de kan nå sin bästa potential och ha en god och hållbar arbetsmiljö. I mottagningsgruppen ingår mottagning för barn och unga, socialjouren, barncentrum samt våld i nära relationer. Vi tror på ett genuint engagemang för kunden samt arbetsgruppen.  Nu söker vi dig som vill vara med och leda en engagerad och kompetent arbetsgrupp som är ansiktet utåt för socialtjänsten! 

Ditt uppdrag:

Mottagningsgruppen svarar för den första kontakten med barn som far illa och vuxna som är i våldsutsatta situationer. Inom gruppen finns också samordnare för Barncentrum, gemensam för Nacka, Tyresö och Värmdö kommuner, samt socialjouren som är bemannad under kvälls- och nattetid och servar Nacka, Tyresö och Värmdö kommuner. Mottagningstelefonen är bemannad under kontorstid, där ger vi råd och stöd, hanterar orosanmälningar och ansökningar samt slussar rätt i organisationen och hänvisar till andra aktörer. 

Som chef till mottagningsgruppen kommer du ansvara för 20 medarbetare. Ditt dagliga arbete kommer bestå av att stödja tre gruppledare i den dagliga verksamheten i mottagningsgruppen på socialjouren samt våld i nära relation. Du kommer att ha ett nära ledarskap med hög tillgänglighet till alla grupperna och följa dem i deras utveckling.

Du kommer att vara ansvarig för kvalitén i din verksamhet, ansvara för din personal, arbetsmiljön samt ekonomin. Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen tar du ett helhetsansvar för barn och unga i behov av stöd i Nacka kommun, samverkar med viktiga parter både internt och externt, leder verksamheten mot uppställda mål  samt skapar en attraktiv arbetsplats där medarbetare vill stanna och utvecklas.

Vi söker dig som är relationsskapande, där du tror på ett tillitsbaserat och positivt ledarskap för att skapa förtroende och goda relationer både internt och externt. Detta gör att det är viktigt att du tycker om att samarbeta med olika typer av människor och har en flexibel förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Som person är du tydlig och kommunikativ.

Din profil:

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen
  • Flerårig chefserfarenhet inom myndighetsutövning barn- och unga.
  • Är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap
  • Har förmågan att skapa goda relationer internt samt externt.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att leda personal inom akutstyrd verksamhet såsom mottagningsgrupp och socialjour och har kunskap om våld i nära relationer.
  • Erfarenhet av att ha arbetat i mottagningsgrupp eller socialjour.

Vi erbjuder:

Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus ett stenkast från Nacka forum. Att resa hit med buss tar 15 minuter från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg. Nacka kommun värdesätter mångfald och har cirka 4 400 anställda som arbetar för att ge drygt 100 000 Nackabor god service, stor valfrihet och starkt inflytande. Här får du också friheten i möjligheten att jobba hemma, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning.

Lär mer om våra förmåner här.

Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat chefsförordnande på 3 år.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på Caroline.Andreasson@nacka.se, och/ eller Linkedin.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut, självklart är du dock välkommen med din ansökan fram till sista ansökningsdag  2024.04.26.

Välkommen till oss!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/73
Kontakt
  • Caroline Andreasson, +4687189573
  • Marie Jakobsson, +4687188774
Facklig företrädare
  • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
  • Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
Publicerat 2024-03-08
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb