Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Saltsjöbadens Samskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Unik möjlighet att växa som lärare i slöjdämnet!

Vill du vara med och utveckla framtidens skola och kombinera undervisning med deltagande i spännande forskningsprojekt så är Samskolan i Saltsjöbaden rätt val för dig. Vi söker en lärare med legitimation och behörighet att undervisa i slöjd, gärna i kombination med textil och trä/metallslöjd.

Saltsjöbadens Samskola är en F-9-skola där varje elev får ett lärande med hög kvalitet. Genom samarbete – mellan stora och små - skapar vi gemenskap, trivsel och trygghet. Våra elever har tillgång till idrottshallar, ishall och fotbollsplan såväl som till moderna IT-verktyg och specialsalar för biologi, fysik, kemi, bild, hem- och konsumentkunskap, musik samt slöjd. Elevklimatet är lugnt och tryggt, bland annat tack vare ett väl fungerande arbete mot mobbing och annan kränkande behandling. Fritidsverksamheten för förskoleklass till årskurs 6 är integrerad i skolan. Våra fritidspedagoger samverkar med lärarna om barnens lärande och erbjuder en meningsfull fritid och stöd i barnens utveckling. Varmt välkommen till en riktigt spännande arbetsplats!

Ditt uppdrag
I tjänsten ingår undervisning, mentorskap och kollegialt samarbete i både ämnes- och arbetslag, samt olika utvecklingsuppdrag efter intresse.

Är det här du?
På Saltsjöbadens Samskola ska varje elev få möjlighet att utveckla sin fulla potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas
  • Använda variationsrika arbetssätt i undervisningen med inslag av kollaborativa metoder
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande – göra dem delaktiga i undervisningen
  • Ha god datakunskap – kunna använda datorn som ett digitalt verktyg i undervisningen
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.


Din erfarenhet
Vi söker en lärare med legitimation och ämnesbehörighet för åk 2-9 i textilslöjd, gärna i kombination med träslöjd. Värdefullt om du har erfarenhet av interaktiva och kooperativa arbetssätt i undervisningen. Vi vill också gärna se ett entreprenöriellt förhållningssätt i lärarprofessionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Som anställd på Saltsjöbadens Samskolan får du möjlighet att delta i forskningskurser på avancerad nivå i samverkan med Luleå Tekniska Universitet. På Samskolan har byggt upp en Lärarakademi med syfte att driva och skapa nätverk för forskande skolor och lärare inom både närområde och internationellt.

Saltsjöbadens Samskola är beläget i ett naturskönt och lugnt område nära hav och skog. Vi har tillgång till stora idrottshallar, tennishall och ishall. Det finns goda kommunikationer till skolan med buss och Saltsjöbanan.

På vår skola får du jobba med professionella och trevliga kolleger där alla hjälps åt!

Intresserad?
Tjänstens omfattning är på 100 % och innebär en tillsvidare anställning som lärare på Saltsjöbadens Samskola. Tillträdesdatum är 2023-08-14 och sista ansökningsdag 2023-05-31.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Britta Wikman på 070-431 82 85 och biträdande rektor Lina Hawerfors på 070-431 89 03.

Till din ansökan önskar vi ta del av CV och personligt brev. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande med kallelse till intervju.

Läs gärna mer om våra verksamheter här

Välkommen med din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/165
Kontakt
  • Lina Hawerfors (biträdande rektor), +46704318903
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-05-04

Tillbaka till lediga jobb