Nacka kommun, Omsorgsenheten, LSS

Vill du vara med och bidra samt göra skillnad för våra medborgare i Nacka? Nu söker vi en vikarierande kollega till vårt härliga gäng inom omsorgsenheten. Gruppen arbetar med Nackas barn, familjer och vuxna med funktionsnedsättningar.

Ditt uppdrag:

Omsorgsenheten har som uppdrag att utreda och fatta beslut om insatser för barn och vuxna i behov av insatser utifrån sina funktionsnedsättningar för att våra medborgare kan leva under trygga och goda förhållanden. Stödet ges i nära samverkan med den enskilde och dess anhöriga. Vi erbjuder ett brett utbud av insatser baserade på förtroende och respekt för människors kunskap, egen förmåga och viljan att ta ansvar för sin situation.

Inom sociala omsorgsprocessen i Nacka arbetar vi utvecklingsinriktat och har en modern process och organisation för att handläggningen ska ske utifrån brukarens behov. Vi lägger stor vikt vid hur vi på bästa sätt kan möta våra Nackabor samt förenkla handläggningen för att maximera tiden med våra kunder – vilket är viktigt för oss. 

Enheten är indelade i grupper: LSS-barn, LSS/SoL-vuxen och personlig assistans.

Ditt arbete som LSS/SoL-handläggare innebär:

 • Kvalificerade utredningar
 • Handlägga ärenden
 • Ansvara för uppföljningar och ompröva beslut för målgruppen, som är personer med fysiska och/eller kognitiva funktionsnedsättningar i åldern 0-65 år
 • Samverkan med både externa samarbetspartner inom hälso-och sjukvård, anhöriga och företrädare samt interna samarbetspartners inom hemtjänst, omsorgsboenden och övrig socialtjänst
 • Informera, stödja och vägleda medborgarna till rätt stöd och hjälp

Är det här du?

För att trivas i rollen bör du ha fallenhet för att bygga relationer då du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt. Detta gör att det är viktigt att du tycker om att samarbeta, är serviceinriktad och gärna delar med dig av din kunskap samt har förmågan att möta varje enskild person och dess anhöriga utifrån dennes individuella situation. Vidare är du trygg med att arbeta självständigt och har tillräcklig kunskap för att ta egna initiativ.

Vi söker dig som har:

 • Socionomexamen.
 • Gedigen erfarenhet av myndighetsutövning från olika delar.
 • Erfarenhet av socialtjänstlagen, LSS och andra lagar som HSL, LUSEN m.fl. 

Erfarenhet av arbete i datasystemen Pulsen Combine och körkort är meriterande.

Vi erbjuder dig:

En arbetsgrupp som består av ett stabilt och tryggt team på 20 personer som har en härlig, positiv anda och en gedigen kunskap inom området. Du erbjuds en bred, självständig roll med möjlighet att få arbeta med något som bidrar och verkligen gör skillnad för våra medborgare. 

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Läs mer om våra förmåner här: Nackas förmåner

Intresserad?

Denna tjänst är ett vikariat på 1 år ,tillträde enligt överenskommelse. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Petra Serrano på tel: 08 718 75 70 eller mail: petra.serrano@nacka.se.

Urval och intervjuer kommer att påbörjas innan ansökningstidens slut, du är välkommen med din ansökan fram till sista ansökningsdag den 26 april.

Välkommen till oss!

  

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/167
Kontakt
 • Petra Serrano, +4687187570
Facklig företrädare
 • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
 • Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb