Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Boo Gårds skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Brinner du lite extra för de elever som behöver det allra mest? Drivs du av ett övergripande ansvar? Vill du arbeta på en välfungerande och trivsam skola som ligger i framkant? Sök då rollen som specialpedagog på Boo Gårds skola redan idag!

Ditt uppdrag
I din roll som specialpedagog bidrar du med kunskaper för att maximera inlärningen för elever som har behov av särskilt stöd och extra anpassningar. Arbetet sker i nära samverkan med speciallärare, klasslärare, mentorer och fritidshemspersonal. En viktig uppgift är att handleda kollegor och skolledare i pedagogiska frågor. Du ser till att våra elever får rätt stöd samtidigt som du hela tiden arbetar för att utveckla pedagogiken. Du håller dig uppdaterad om nya rön och forskning inom specialpedagogik samt delar med dig av dina teoretiska kunskaper och din pedagogiska kompetens. Du ansöker om tilläggsbelopp, skriver handlingsplaner, upprättar åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar samt genomför och analyserar screeningar och andra kartläggningar. I rollen kan det även till viss del ingå att arbeta med och stötta elever, både på individ- och gruppnivå.

Som specialpedagog har du det övergripande ansvaret från förskoleklass till årskurs 9 samt ingår du i skolans elevhälsoteam. Du har en viktig roll i att leda och utveckla elevhälsoteamets främjande och förebyggande arbete. Du ingår även i och leder speciallärarteamet som består av dig och tre skickliga speciallärare. I ditt övergripande ansvar ingår att hålla i och leda spec- och elevhälsomöten samt att hålla ihop och följa upp specteamets ansvarsområden.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • specialpedagogisk utbildning
 • lärarlegitimation med behörighet att undervisa inom grundskola
 • kunskap i och erfarenhet av att dokumentera stödinsatser och kartlägga behov som exempelvis pedagogisk kartläggning och åtgärdsprogram
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

 • erfarenhet av att arbeta som specialpedagog/speciallärare
 • kunskap i och erfarenhet av läs- och skrivutveckling
 • erfarenhet av att handleda lärare
 • kunskap om och erfarenhet av att arbeta med elever med autism
 • god digital kompetens med stor erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg
 • goda kunskaper i engelska.


Är det här du?
För att lyckas i rollen som specialpedagog hos oss är det viktigt att både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa relationer med elever, kollegor, skolledare och vårdnadshavare. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressiga och pressade situationer. Du har ett gott omdöme i uttalanden, agerande, beslut och i mötet med andra. Då du har ett övergripande ansvar är det extra viktigt att du är inlyssnande och strukturerad. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett tydligt och effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du kan samtidigt hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt och problem samt har lätt för att anpassa dig efter både ändrade omständigheter och utifrån verksamhetens och elevens behov. Vidare är du positiv till förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Boo Gårds skola är en välfungerande, trivsam och relativt nybyggd F-9 skola med cirka 815 elever. Skolan har en härlig och vacker närmiljö med skog och vatten runtomkring. Vi har underbara elever samt passionerade och kompetenta pedagoger. Våra elever får de bästa förutsättningar för att nå höga studieresultat och personlig utveckling. Skolan har ett tätt samarbete med vårdnadshavare samt ett omfattande trygghetsarbete i syfte att skapa en trygg miljö. Vi är en skola med starka traditioner, vilket också skapar en tydlig vi-känsla. Vi har nöjda medarbetare, elever och vårdnadshavare. Vi erbjuder dig ett arbete fullt av utvecklingsmöjligheter på en mycket trivsam skola med skickliga pedagoger som arbetar målmedvetet med kollegialt lärande och pedagogisk utveckling. Vår vision ”Jag utmanas och lär för framtiden” genomsyrar hela verksamheten. Läs mer om oss här Boo Gårds skola

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde senast i augusti eller enligt överenskommelse. Vi ser gärna att tjänsten är en semesteranställning.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Mikaela Högskoog på 08-718 86 94 och mikaela.hogskoog@nacka.se.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-04-23. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Observera! Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Begär gärna utdraget i samband med att du skickar in din ansökan. Länk till beställning här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Senast i augusti eller enligt överenskommelse (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön (Vi ser gärna att tjänsten är en semestertjänst)
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/171
Kontakt
 • Mikaela Högskoog (biträdande rektor), mikaela.hogskoog@nacka.se,087188694
Facklig företrädare
 • Sveriges Lärare, Mikael Eriksson , mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb