Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Eklidens anpassade grundskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Eklidens skola ligger i centrala Nacka, nära Nacka Forum med goda förbindelser till centrala Stockholm. Verksamheten omfattar högstadium och grundsärskola med drygt 930 elever. Totalt finns 120 medarbetare på skolan. Vi har en varm atmosfär med starkt engagerade professionella pedagoger och skolledare. Vi har väl utvecklade profiler inom ramen för elevens val språk, musik, idrott, teknik och design, samhällsvetenskap och naturvetenskap som stärker elevernas lärande. Skolan är en av de populäraste grundskolorna i kommunen. I SKR:s jämförelser mellan kommunala grundskolor ligger Eklidens skola i topp både gällande kunskapsresultat och elevers trygghet och trivsel. Vår vision är en skola där alla trivs och utvecklas optimalt. Eklidens skola ingår i Järlahöjdens rektorsområde.

Eklidens anpassade grundskola är en integrerad del av Eklidens skola. Här går 31 elever fördelade på fyra klasser. I den anpassade grundskolan läser eleverna ämnen eller ämnesområden, eller en kombination av dessa. I våra lokaler finns också ett LSS fritids med cirka 17 platser.

Ditt uppdrag som elevassistent på anpassad skola.
I arbetet som elevassistent kan arbetet vara riktat mot enskild elev men också till elevgruppen/klassen som behöver stöd för att tillgodogöra sig utbildning.

Du ska ha förmåga att hjälpa till med att ge eleverna struktur och i samverkan med undervisande lärare skapa en inlärningssituation som ökar måluppfyllelsen.

Det kan också ingå i jobbet att vara med på fritids.

Är det här du?
För att lyckas i rollen som timvikarie är det viktigt att du är en trygg, stabil, tillgänglig, ansvarstagande och arbetsam person som har ett genuint intresse av att arbeta med barn med intellektuell funktionsnedsättning. Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har både intresse och förmåga att bygga relationer, skapa trygghet och vara en förebild för elever. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du tar egna initiativ, stöttar andra och sätter i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner. Du vet både dina befogenheter samt när du ska hänvisa till och fråga kollegor. För att leverera i rollen är det viktigt att du är flexibel, anpassningsbar och anträffbar. Du svarar i telefon samt kan snabbt och kort inpå komma till skolan. 

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:
• gymnasial utbildning
• mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:
• erfarenhet av att arbeta med barn med intellektuell funktionsnedsättning
• erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Vi erbjuder 
Hos oss får du arbeta i en välorganiserad, stabil och trygg organisation med engagerade, kompetenta och trevliga kollegor. Vi erbjuder dig ett flexibelt jobb som timvikarie där du har möjlighet att arbeta mycket om behov finns och du vill. Vid god arbetsprestation finns det god möjlighet till erbjudande om längre vikariat. Hos oss får du en stimulerande och utmanande arbetsmiljö där du får möjlighet att utvecklas som pedagog och person. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Tjänsten är en timavlönad tidsbegränsad anställning på deltid vid behov med tillträde omgående.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Olof Eriksson på olof.eriksson@nacka.se och 070-431 97 52.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-05-31.

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Deltid
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/185
Kontakt
  • Olof Eriksson, +4687189752
Facklig företrädare
  • Kommunal, Pyret Due Hedlund (ordförande), pyret.due.hedlund@nacka.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb