Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Bäckalidens förskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Vill du arbeta i team tillsammans med förskollärare och barnskötare? Vill du samarbeta med kompetenta och drivna kollegor som alltid har barnens bästa i fokus? Sök då rollen som förskollärare på Bäckalidens förskola redan idag!

Ditt uppdrag
I rollen som förskollärare arbetar du i ett team med både förskollärare och barnskötare. I nära samarbete utformar ni en pedagogisk verksamhet som är trygg, lustfylld och lärorik för varje barn samt där barnens delaktighet och inflytande är en självklarhet. Du arbetar enligt läroplanen för förskolan samt ansvarar för planering av verksamheten utifrån uppsatta mål och styrdokument. I samverkan med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, leda, följa upp, utvärdera och utveckla en kvalitativ undervisning. Du anpassar verksamheten och undervisningen utifrån ett inkluderande perspektiv där varje barns individuella behov och förutsättningar tillgodoses.

Som förskollärare leder, inspirerar och entusiasmerar du dina kollegor vid arbetslagens reflektioner och möten. Du håller dig uppdaterad om nya rön och forskning inom pedagogik samt delar du med dig av dina teoretiska kunskaper och din pedagogiska kompetens till kollegor.  Du driver det systematiskt kvalitetsarbete samt använder pedagogisk dokumentation och reflektion som ett sätt att utveckla och utvärdera innehållet i förskolan. Du är delaktig i vårt pågående och långsiktiga arbete kopplat till lärmiljöer, undervisning och språkutveckling. Vidare ingår utvecklingssamtal, föräldramöten, kontinuerlig uppdatering i vårt kommunikation- och dokumentationsverktyg samt daglig kontakt med och skriftlig information till vårdnadshavare.

Rollen innebär både öppning och stängning av förskolan. Arbetstiden kan vara förlagda någon gång mellan kl 06.30-18.00. Du behöver vara beredd att arbeta med barn i alla åldrar.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • förskollärarlegitimation, alternativt snart en avslutad förskollärarutbildning
  • kunskap om läroplanens innehåll samt förståelse och erfarenhet av hur den kan omsättas i praktiken
  • god digital kompetens samt vana av att använda digitala verktyg
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har: 

  • erfarenhet av att arbeta som förskollärare
  • erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation
  • erfarenhet av att leda och fördela det pedagogiska arbetet i ett arbetslag.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare. Du förstår att flexibilitet behövs i ett bra samarbete. Du anpassar dig både efter ändrade omständigheter och utifrån verksamhetens och barnens behov. Du har samtidigt lätt för att ta egna initiativ och sätta i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner. Vidare är du en nytänkande och kreativ person som vågar testa nytt och tänka utanför boxen. Det är viktigt att du är lojal mot din arbetsplats och arbetsgivare. Du handlar i enlighet med fattade beslut, mål och riktlinjer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Bäckalidens förskola är en förskola med runt 80 barn belägen mitt i ett villaområde i Älta. Förskolan har fina anpassade lokaler samt en fantastisk gård. Vi ligger nära naturreservat och Strålsjön, vilket inbjuder till mycket naturlek i en spännande miljö. Här arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans i team, vilket gör att barnen, varje dag, möter flera kompetenta pedagoger. Förskolans personal består av två team som är indelade i fyra färggrupper. Vi har även en egen kock som arbetar aktivt med måltidspedagogik. Läs mer om oss här

Som förskollärare hos oss får du kompetenta och drivna kollegor som alltid har barnens bästa i fokus. Du får möjlighet till planeringstid med områdets övriga förskollärare i syfte att möjliggöra kollegialt lärande. Vidare erbjuds du bland annat arbetskläder, egen dator, friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år och köp av SL-kort via nettolöneavdrag.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Annie Jämtell på annie.jamtell@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-04-25. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/193
Kontakt
  • Annie Jämtell (biträdande rektor), annie.jamtell@nacka.se
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb