Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Stavsborgsskolan

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Vill du arbeta på en nybyggd och attraktiv skola som kännetecknas av drivkraft, bra kamratskap och ett gott samarbete? Sök då rollen som lärare i svenska och annat ämne (gärna matematik) i årskurs 4-6 på Stavsborgsskolan redan idag!

Ditt uppdrag
I rollen som lärare undervisar du elever i årskurs 4-6. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisning i dina ämnen utifrån läroplanen. Du anpassar undervisningen utifrån elevernas behov, intressen och förutsättningar. Du följer upp, bedömer, betygsätter och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. I uppdraget ingår mentorskap. Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. I klassrummet samarbetar du nära en ämneskollega. Vi har två ämneslärare i klassrummet under de flesta lektionerna. Undervisningen sker både i klassrum och mindre grupper.

Du tillhör ett arbetslag för årskurs 4-6 bestående av en blandning av ämneslärare. På skolan arbetar flera ämneskollegor. Ni har avsatt ämnestid en gång i veckan samt samarbetar gällande elever, planering, bedömning, betygsättning, pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiska kvalitetsarbete.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årskurs 4-6 i svenska
 • god digital kompetens med god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

 • erfarenhet av att arbeta som lärare
 • erfarenhet av att undervisa elever i svenska och/eller matematik
 • erfarenhet av att undervisa elever i årskurs 4-6
 • ämnesbehörighet för årkurs 4-6 i annat ämne än svenska, gärna matematik
 • erfarenhet av mentorskap
 • kunskap i och erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förstår vikten av samarbete med kollegor samt att snabbt skapa kontakt och goda relationer med elever för att skapa en bra grund för lärande. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner. Du kan samtidigt hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt och problem samt har lätt för att anpassa dig efter både ändrade omständigheter och utifrån verksamhetens och elevens behov. Vidare kommunicerar och förklarar du på ett tydligt, rakt och pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Stavsborgsskolan är en nybyggd attraktiv F-9 skola som är byggd för framtiden. Skolan ligger i Älta med goda kommunikationer till Slussen, Nacka och Värmdö. Vi har ett härligt naturvackert läge med nära till hav, sjöar och skog. Här arbetar idag cirka 70 personer. Arbetsplatsen kännetecknas av drivkraft, bra kamratskap och ett gott samarbete. Vi ställer höga krav på våra medarbetare att vara kompetenta, motiverade och stolta. Som lärare hos oss får du arbeta med engagerade, kompetenta och erfarna kollegor som stöttar och vill samarbeta med varandra. Vidare erbjuder vi subventionerade lunchmåltider och god tillgång till fri parkering. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Pär Angerfelt på 08-718 88 10 och par.angerfelt@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-05-29. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/260
Kontakt
 • Pär Angerfelt (biträdande rektor), 08-7188810,par.angerfelt@nacka.se
Facklig företrädare
 • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb