Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Jarlabergs förskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Jarlabergs förskola, med fyra avdelningar, tillhör Järlahöjdens rektorsområde tillsammans med förskolorna Talliden, Kristallen och Optimus samt språkförskolan Delfinen. Vi ligger inom Jarlaberg skolas område med en egen inhägnad gård. Vi har gångavstånd till Nyckelvikens fritidsområde och det finns gott om lekplatser och skogsområden i närområdet.

Förskolan lägger grunden till ett demokratiskt medborgarskap, ett livslångt lärande och en tro på den egna förmågan. Vi strävar efter att vår verksamhet ska präglas av en anda av delaktighet, inflytande och ansvar och vi lägger stor vikt vid en hållbar förskola, en förskola där alla människor trivs och utvecklas.

Våra förskolor hämtar inspiration från Reggio Emilia filosofin och verksamheten bygger på både evidensbaserad kunskap och vetenskaplig grund. Omvärldsbevakning är ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Är du intresserad av ett projektinriktat arbetssätt, tycker om att arbeta med barn och följa deras utveckling? Då kan det här vara den perfekta arbetsplatsen för dig.

Ditt uppdrag

Jarlabergs förskola är en del av Järlahöjdens rektorsområde. Vi arbetar med inspiration från Reggio Emilia filosofin och strävar efter att skapa en gemenskap för barn och vuxna där medmänsklighet, medkänsla och meningsfullhet får mötas. Vi arbetar systematisk med att förbättra vår verksamhet och vänder ofta blicken mot oss själva och vårt arbetssätt, dels för att belysa det som fungerar bra, dels för att hitta nya vägar framåt. 

Vi har ett ämnesintegrerat arbetssätt där vi utgår utifrån barnens aktuella intressen och dokumentation och reflektion tillsammans med barnen är ett viktigt inslag i verksamheten.

Att arbeta hos oss innebär att vara en närvarande, medforskande pedagog i barnets vardag. Du kommer som pedagog att delta i undervisning, både planerad och spontan, men din yrkesroll är också betydelsefull för att skapa trygghet och god omsorg för barnen under deras dag på förskolan.

Är det här du?
Vi tror att du är en utbildad barnskötare, som tycker om att reflektera kring ditt arbete för att skapa bästa möjliga förutsättningar för barnens utbildning. Vi tror att du möter varje barn med förståelse och empati och är trygg i din kommunikation med barn, kollegor och vårdnadshavare. Du är en öppen och positiv person med stort engagemang för ditt uppdrag som gärna vill vara med och utveckla vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din erfarenhet

Vi ser gärna att du har barnskötarutbildning.

Du har erfarenhet av arbete med barn.

Det är viktigt för oss att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.

Vi erbjuder
I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Mattsson, karin.matsson@nacka.se, 070-431 92 37.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-05-26.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10-40h i veckan
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/22
Kontakt
  • Karin Mattsson, 070-4319237
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb