Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Skuru-Duvnäs resursskola

Har du både erfarenhet och intresse av att arbeta med barn inom autism? Vill du arbeta med erfarna kollegor som vill samarbeta och lära sig av varandra? Skuru-Duvnäs resursskola utökar och behöver ytterligare en grymt bra lärare!  

Ditt uppdrag
Du ansvarar för undervisningen i matematik, No och teknik för våra elever i åk 4-9. Att arbeta som lärare på resursskola innebär att du undervisar elever både enskilt och i små grupper. Du behöver anpassa undervisningen utifrån elevernas behov, intressen och förutsättningar. Utöver det stöttar du eleverna genom hela deras skoldag genom att finnas på raster, lunchen och i övergångar.

Du arbetar i team och har ett nära samarbete med lärarkollegor, lärarassistenter, elevassistenter och specialpedagog. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen utifrån läroplanen för att uppnå maximal utveckling hos eleverna. Du följer upp, bedömer och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. Vidare ingår mentorskap, utvecklingssamtal samt nästan daglig dialog med vårdnadshavare.  

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • lärarlegitimation med behörighet i ma, No och tk
  • god teoretisk kunskap om och flerårig praktisk erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrum
  • kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån tydliggörande pedagogik
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • ämnesbehörighet för årkurs 4-9 i fler ämnen än matematik, NO och teknik
  • erfarenhet av att arbeta på resursskola eller liknande verksamhet
  • relevanta utbildningar eller kurser inom autismspektrum.


Är det här du?
För att lyckas i rollen som lärare hos oss är det viktigt att du är en kompetent, trygg och självständig person med ett stort intresse och engagemang av att arbeta med elever inom autismspektrum. Du har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du kan samtidigt hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt och problem samt har lätt för att anpassa dig både efter ändrade omständigheter och utifrån olika elevers behov. Du är öppen för nya situationer och lösningar samt har förmåga att tänka om och nytt. Du analyserar och försöker förstå elevernas behov, förutsättningar och resultat för att kunna fatta rätt beslut om arbetssätt, stöd och undervisningsmetod. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Skuru-Duvnäs Resursskola riktar sig till elever inom autismspektrumtillstånd som är i behov av att få särskilt stöd i anpassade lokaler och i en mindre grupp. Resursskolan följer grundskolans läroplan. Den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är anpassad utifrån elevens förutsättningar och behov. Skuru Duvnäs Resursskola är en verksamhet med 30 elever och hög personaltäthet. Vi har barn i åldrarna 7 till 16 år vilket ger oss möjligheten att arbeta med den röda tråden genom hela elevens grundskoletid. Vi har ett gott samarbete med Skuru skola som är en F-9 skola i intilliggande byggnad. 

Skuru-Duvnäs resursskola är en nystartad och välfungerande skola som tog emot de första eleverna i augusti 2023. Vi har en härlig och vacker närmiljö med skog, vatten och natur runtomkring. Vi ligger centralt beläget i Skuru-Duvnäs med goda kommunikationer. Arbetsplatsen kännetecknas av god kamratskap och nära samarbete. Det kollegiala samarbetet är viktigt hos oss. Vidare arbetar vi gärna i gemensamma projekt med målet att låta varje elev visa sitt lärande på det sätt som passar bäst. Vi gör saker tillsammans och tar vara på varandras kompetenser, erfarenheter och kunskaper. Vår personal får delta på olika interna utbildningar samt i olika trygghets- och undervisningsprojekt. Här mer om oss här

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Kjellkvist på linda.kjellkvist@nacka.se.

 Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-04-14. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/150
Kontakt
  • Linda Kjellkvist, linda.kjellkvist@nacka.se
Facklig företrädare
  • Sveriges Lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-10
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb