Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Sågtorpsskolan

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Vill du arbeta som lärare i textilslöjd på en välorganiserad, trivsam och uppskattad F-6 skola som har stort fokus på kollegialt lärande och samarbete mellan personalen? Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Sök då rollen som lärare i textilslöjd på Sågtorpsskolan redan idag!

Ditt uppdrag
Som lärare i textilslöjd undervisar du elever i årskurs 3-6. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i ditt ämne utifrån läroplanen. Du följer upp, bedömer, betygsätter och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. Undervisningen sker i halvklass. Du undervisar i olika tekniker samt lär elever att skissa och planera sitt arbete. Du stöttar eleven igenom arbetsprocessen, från skiss fram till ett färdigt resultat. Vidare ger du elever utrymme för egna idéer och uttryck. Som slöjdlärare kommunicerar och lär du ut nyttan av ämnet slöjd. Förutom de praktiska momenten ingår teori gällande exempelvis tekniker, material, hållbarhetstänk, återvinning och återbruk av material. Du förväntas genomföra ett inkluderande arbetssätt där du möter alla elevers behov samt genomför de extra anpassningar som behövs.

Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. För att kunna vara med och skapa rätt förutsättningar för eleverna krävs ett nära samarbete med ämneskollegan, skolans övriga lärare och det specialpedagogiska teamet. Du ingår både i ett arbetslag bestående av en blandning av ämneslärare i mellanstadiet samt ett ämneslag för de praktiska estetiska lärarna. På skolan arbetar ytterligare en lärare i slöjd. Ni samarbetar gällande elever, planering, bedömning, betygsättning och systematiskt kvalitetsarbete. Det finns utrymme att påverka och utveckla undervisningen utifrån intresse, kunskap, erfarenhet och kreativitet.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årskurs 3-6 i slöjd
  • god digital kompetens med god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av att undervisa i textilslöjd
  • erfarenhet av att undervisa elever i årskurs 3-6
  • ämnesbehörighet i andra ämnen än slöjd
  • kunskap och erfarenhet av att arbeta med ett inkluderande arbetssätt
  • kunskap i och erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förstår vikten av att diskutera, erfarenhetsdela och samarbeta med kollegor samt att snabbt skapa kontakt och goda relationer med elever. Din inlyssnande och relationskapande förmåga gör att du såväl får förtroende och respekt av elever som bättre förstår deras behov. Du förstår samtidigt att elever och grupper har olika förutsättningar och behov samt tar till sig kunskap på olika sätt. Det gör att du även anpassar ditt val av arbetssätt och verktyg efter varje elev och grupp. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett tydligt och effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Vidare är du kreativ i såväl din undervisning som ditt sätt att inspirera och motivera elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Sågtorpsskolan är en uppskattad F-6 skola. Vi har en härlig och vacker närmiljö i natursköna Saltsjö-Boo. Här ligger skog, vatten och flera naturreservat runtomkring oss som vi även gärna nyttjar i verksamheten. Vi är en av fem skolor i hela Stockholm som är en generation Pep-skola. Det innebär att vi aktivt arbetar för en hälsosam skola. Vi har stort fokus på kollegialt lärande och samarbete mellan personalen. Vi har en varm atmosfär med hög trivselfaktor och en öppen kultur där vi delar med oss och inspirerar varandra i det dagliga arbetet. Läs mer om oss här

Som lärare i textilslöjd hos oss får du arbeta med engagerade och erfarna kollegor med bred kunskap och kompetens. Du får även en kompetent och erfaren ämneskollega som vill samarbeta och utveckla ämnet. I samverkan med ämneskollegan får du möjlighet att påverka och utveckla din roll och undervisning utifrån kunskap, erfarenhet och intresse. Vidare är slöjdsalarna särskilt utformade utifrån ämnet samt erbjuder vi subventionerade lunchmåltider, god tillgång till fri parkering samt mentorskap för alla våra nyanställda lärare.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Hindell på 070-431 75 57 och linda.hindell@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-05-29. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Sågtorpsskolan är mötesplatsen för lärande, trygghet och glädje, välkommen med din ansökan!

I rekryteringen har vi valt att rekrytera utan personligt brev. Vid bedömningen av din ansökan utgår vi endast ifrån ditt CV och ett antal frågor som du får besvara i samband med din ansökan.

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön (Ferietjänst)
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/179
Kontakt
  • Linda Hindell (biträdande rektor), 0704317557,linda.hindell@nacka.se
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb