Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Nacka gymnasium

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Nacka gymnasium är en stor och attraktiv gymnasieskola med ett centralt läge tio minuter från Slussen och promenadavstånd till Nacka Forum. Skolan har 200 anställda och ca 2 200 elever fördelade på 18 utbildningar, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Skolan har i över tio år varit en av de populäraste gymnasieskolorna i länet. I SKR:s jämförelser mellan kommunala gymnasieskolor i Sverige ligger Nacka gymnasium i topp.

En riktig skola - så brukar våra elever beskriva Nacka gymnasium och det är en beskrivning som vi tycker stämmer bra. På Nacka gymnasium finns allt vad man kan förvänta sig av ett gymnasium där man tar utbildning på allvar. Helt enkelt en trygg miljö där förutsättningarna finns för att man som elev ska lyckas med sina studier.

Vi söker en driven och engagerad lärare i arkitektur till vårt teknikprogram.

Ditt uppdrag
I rollen som lärare i arkitektur är du en viktig kugge i arbetslagets och ämneslagets utvecklingsarbete. Du är driftig och initiativrik och vill bidra till att undervisningen är aktuell och angelägen. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i ditt ämne utifrån läroplanen. Du samverkar med skolans övriga lärare på teknikprogrammet och bidrar till att elevernas arbeten syns i skolan, genom utställningar och annan verksamhet. Du samarbetar med arbetslag och elevhälsoteam så att eleverna får en bra utbildning och studiesituation.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • lärarlegitimation med ämnesbehörighet 
  • erfarenhet av att arbeta som lärare
  • dokumenterad pedagogisk skicklighet 
  • vana att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg.


Är det här du?
Du ingår i lärarteamet kring utbildningarna på teknikprogrammet.  För att lyckas i rollen som lärare hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du förstår att bra kommunikation, förtroende och relationer skapar bättre förutsättningar för att elever ska nå sina mål. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du tar egna initiativ och sätter i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner.

I din roll som lärare kommer du undervisa i  Arkitekt hus, Byggnadsverk, Hållbart samhällsbyggande, Miljö o energikunskap och eventuellt andra kurser på Teknikprogrammet. Du har erfarenhet av aktuella program som används i branschen och ett upparbetat branschnätverk. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
På Nacka gymnasium värnar vi om god undervisning. Vi är en stor och populär skola med högt söktryck och stora resurser. Här får du samarbeta med många kollegor i både arbets- och ämneslag. Som lärare i arkitektur har du tillgång till skolans välutrustade och rymliga bild- och formsalar samt teknikverkstad. Skolans långsiktiga satsning på bild- och formämnen gör att det finns god tillgång till material och utrustning som skapar förutsättningar för flexibilitet och kreativitet i planeringen.

Vi har en väl utvecklad samarbetskultur. Här ingår du i ett kollegium med kompetenta, legitimerade och behöriga kollegor i en välfungerande och modern IT-miljö. Du har tillgång till goda resurser och inarbetade specialist- och stödfunktioner, exempelvis en välutbyggd elevhälsa, IT-support och ett tillgängligt vaktmästeri. Vi har ett stort och välfungerande skolbibliotek som är en aktiv del i elevernas utbildning. Vidare ger vi dig goda möjligheter till friskvård samt kompetensutveckling.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion.

Intresserad?
Tjänsten är deltid eller heltid beroende på överenskommelse och en tillsvidareanställning med tillträde i samband med läsårsstarten, 12 augusti 2024.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Krister Bergström på 08-718 79 82 och krister.bergstrom@nacka.se.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-05-16. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 20240812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/213
Kontakt
  • Krister Bergström (biträdande rektor), +4687187982
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb