Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Nacka gymnasium

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Nacka gymnasium är en stor och attraktiv gymnasieskola med ett centralt läge tio minuter från Slussen och promenadavstånd till Nacka Forum. Skolan har 200 anställda och ca 2 200 elever fördelade på 18 utbildningar, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Skolan har i över tio år varit en av de populäraste gymnasieskolorna i länet. I SKR:s jämförelser mellan kommunala gymnasieskolor i Sverige ligger Nacka gymnasium i topp.

En riktig skola - så brukar våra elever beskriva Nacka gymnasium och det är en beskrivning som vi tycker stämmer bra. På Nacka gymnasium finns allt vad man kan förvänta sig av ett gymnasium där man tar utbildning på allvar. Helt enkelt en trygg miljö där förutsättningarna finns för att man som elev ska lyckas med sina studier.

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i naturkunskap i kombination med annat för skolan relevant ämne företrädesvis engelska eller matematik. 

Ditt uppdrag
I uppdraget ingår undervisning och därtill hörande arbetsuppgifter samt mentorskap. Du kommer främst att undervisa på samhällsprogrammet och tillhöra Sam-Beteendearbetslaget där du blir en kugge i arbetslagets utvecklingsarbete. Du är initiativtagande, gillar att jobba ämnesöverskridande och har ett driv och engagemang i din yrkesroll där du håller dig uppdaterad inom dina ämneskunskaper. I rollen ansvarar du även för planering, genomförande och utvärdering av din undervisning utifrån rådande läroplan där du även samverkar med skolans övriga lärare inom naturvetenskap samt elevhälsoteamet så att eleverna får en bra studiesituation och utbildning. 

Din erfarenhet
Vi söker dig som har:
- lärarlegitimation och behörighet att undervisa i naturkunskap, gärna i kombination med annat för skolan relevant ämne företrädesvis engelska eller matematik
- goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i olika datasystem
- erfarenhet av undervisning eller annat pedagogiskt arbete samt av att ha arbetat med fältstudier eller forskningsanknutet.

Är det här du?
- du har ett gott förhållningssätt och samarbetar professionellt med andra
- är modig, vågar göra, är självständig och utvärderar
- är lyhörd, lyssnar aktivt, arbetar med kunskapsspridning och kunskapsdelning
- är nytänkande och letar efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential
- är mycket väl förtrogen med IKT, såväl i ditt dagliga arbete som ett arbetsverktyg i lärprocessen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder 
I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

På Nacka gymnasium värnar vi god undervisning. Här ingår du i ett kollegium med kompetenta, legitimerade och behöriga kollegor i en välfungerande och modern IT-miljö. Du har tillgång till goda resurser, välutrustade salar och inarbetade specialist- och stödfunktioner, som en välutbyggd elevhälsa, tillgängligt vaktmästeri och IT-support. Vi har ett stort och välfungerande skolbibliotek som kan komplettera undervisningen.  Du har goda möjligheter till friskvård, kompetensutveckling och självklart har du en egen dator och arbetsplats. Läs mer om oss här 

Intresserad? 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, omfattning heltid. Tillträde 12 augusti.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta oss:
Sara Olsson-Åman, biträdande rektor, 08-718 84 58, sara.olsson_aman@nacka.se
Johan Lundström, rektor, 08-718 81 08, johan.lundstrom@nacka.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-03. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. I rekryteringen till tillsvidaretjänster använder vi oss av second opinion.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/217
Kontakt
  • Sara Olsson-Åman (biträdande rektor), 08-7188458,sara.olsson_aman@nacka.se
  • Johan Lundström (rektor), 08-7188108,johan.lundstrom@nacka.se
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb