Nacka kommun, miljöenheten

Brinner du för hälsoskyddsfrågor och vill arbeta i en tillväxtkommun tillsammans med engagerade kollegor? Då kan du vara perfekt som hälsoskyddsinspektör hos oss på miljöenheten.

Ditt uppdrag
På miljöenheten har vi 11 inspektörer som arbetar inom miljöskydd, områdesskydd och hälsoskydd. Du kommer att vara en av fem inspektörer som jobbar med hälsoskyddsfrågorna.

Arbetet omfattar myndighetsutövning med stöd av miljöbalken.  Området berör till exempel tillsyn av skolor och förskolor, flerbostadshus och inomhusmiljö, idrottshallar och bassängbad och bullerfrågor - inklusive klagomål inom dessa områden. Tillsynen omfattar innebär många kontakter med kommuninvånare och verksamheter, men också med politiker och kollegor i stadshuset. Erfarenhet inom miljölagstiftning, hälsoskydd och buller är särskilt intressanta.

Är det här du?
Vi tror att du har utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande inom naturvetenskap och miljölagstiftning. Det vi ser gärna att du har arbetat med tillsyn enligt miljöbalken tidigare, gärna med erfarenhet inom hälsoskydd.

Vi hoppas att du är nyfiken, ansvarstagande, flexibel, har stor förståelse för hur man uttrycker sig tydligt tal och skrift och är bra på att sätta dig in i andras perspektiv. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder
I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Hos miljöenheten får du arbeta tillsammans med 27 kollegor inom områdena miljöplanering, miljö- och hälsoskydd, livsmedel samt alkohol och tobak. Enheten har även en grupp som arbetar med miljöplanering. Alla på enheten har det gemensamma målet att skapa ett Nacka som är säkert och hållbart idag och för framtida generationer. För närvarande ser miljöenheten över möjligheten att utöka personalstyrkan inför kommande tillsynsår, vilket i så fall öppnar för tillsvidareanställning.

Hos oss får du en flexibel arbetsplats med möjlighet att arbeta hemifrån, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning.
Du kan läsa mer på nacka.se/medarbetare

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig via mejl tore.liljeqvist@nacka.se eller telefon 08-718 87 18.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2023-04-09.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% (upp till ett år)
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/765
Kontakt
  • Tore Liljeqvist, +4687188718
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb