Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Verksamhetsstödet

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

 

Nackas kommunala skolor söker HR-specialist

Nackas kommunala skolor når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Verksamhetsstödet är stödenhet till Nackas kommunala skolors produktionsdirektör samt skolledare. I verksamhetsstödet finns kompetens inom HR, ekonomi, digital kompetens, fastighetsfrågor samt skol- och förskoleutveckling. Verksamhetsstödet arbetar efter de övergripande målen att ge rätt information och rätt stöd, nöjda kunder samt att erbjuda utvecklingsinsatser som genererar måluppfyllelse på alla nivåer.

Verksamhetsstödet består av en stabil och välfungerande medarbetargrupp på drygt 20 personer. Stödet kännetecknas av hög kompetens, stort driv och målsättningen att ständigt utveckla, förbättra och stötta verksamheterna inom Nackas kommunala skolor. Vi har nu för avsikt att anställa en professionell och driven HR-specialist. Har du rätt bakgrund, erfarenhet samt ett professionellt förhållningssätt så erbjuder vi ett riktigt engagerande, ansvarsfullt och givande arbete.

Ditt uppdrag

 I rollen som HR-specialist erbjuds du ett omväxlande och engagerande uppdrag där du huvudsakligen arbetar operativt och konsultativt med skolledningarna i alla förekommande HR-relaterade arbetsområden. Ditt arbete är verksamhetsnära och brett med fokus bland annat inom arbetsrätt, medarbetarärenden, rehabilitering, förhandling, fackliga kontakter, chefsrekrytering samt lag- och avtalstolkning. Du kommer även att arbeta strategiskt med utbildningsinsatser och utvecklingsarbete. Du ingår i ett team med andra HR-specialister.

HR-teamet ska leverera hög service och starkt stöd. För att trivas och klara av rollen som HR-specialist behöver du kunna driva dina egna ärenden, vara självgående och klara av både hög belastning och komplexa ärenden. Du kommer att arbeta i en decentraliserad och målstyrd organisation med stort ansvar att inom givna ramar utveckla både HR:s arbetssätt samt, tillsammans med skolledningarna, verksamheterna mot fastställda mål och vara ett funktionellt chefsstöd. Du är en viktig representant för Nackas kommunala skolor och verksamhetsstödet.

 

Din erfarenhet

Vi söker dig som har en universitets-/högskoleutbildning inom det HR-relaterade området. Ett krav är att du har arbetsrätt i din utbildning. Arbetslivsmässigt ser vi att du har minst fem års arbete inom HR, med tyngdpunkt inom arbetsrätt, förhandling, rehabilitering eller svåra samtal. I dina tidigare arbeten ska du även drivit och arbetat självständigt i hela HR-processer, byggt förtroendefulla relationer samt haft en stor grad flexibilitet i dina uppgifter. Du är van att arbeta med fackliga parter samt skapa och bevara goda kontakter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av skola och/eller kommunal verksamhet och dess avtalsområden. Det är meriterande med erfarenhet från skolområdet. Yrket kräver att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, i tal som skrift, samt goda IT- och digitaliseringskunskaper.

Är det här du?

För att lyckas i denna roll behöver du ha en hög problemlösande förmåga, självständig i ditt arbete och du har lätt för att möta förändringar i krav och förutsättningar. Du är relationell och kommunikativ men ändå tydlig och rak. Du har en stor personlig mognad och hög integritet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Du är en stark person som med full kraft kommer att anta utmaningen att ständigt driva stödet vidare genom ett kostnadseffektivt arbete baserat på specialistkunskap och målinriktning.

Vi erbjuder dig

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och vi ser gärna din ansökan med tillhörande CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 18 juni. Du söker via rekryteringssystemet.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:

Helena Ekwall, chef för verksamhetsstödet, helena.ekwall@nacka.se, 070-431 84 49.

Helen Wallstedt, HR-samordnare, helen.wallstedt@nacka.se, 070-431 78 42.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 08-718 00 00.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/229
Kontakt
  • Helena Ekwall, +4687188449
  • Helen Wallstedt, +46704317842
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb