Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Sigfridsborgs skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Vill du arbeta på en trivsam och välorganiserad F-6 skola? Tror du på teamarbete och kollegialt lärande? Vill du fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans med kompetenta, engagerade och utvecklingsintresserade kollegor? Sök då rollen som lärare i årskurs 1 på Sigfridsborgsskolan redan idag!

Ditt uppdrag
I rollen som klasslärare i årskurs 1 undervisar du elever i alla ämnen förutom idrott. Du följer din klass till årskurs 3. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisning i dina ämnen utifrån läroplanen. Du anpassar undervisningen utifrån elevernas behov, intressen och förutsättningar. Du följer upp, bedömer och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. I uppdraget ingår mentorskap för en klass. Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. För att skapa rätt förutsättningar för elever krävs ett nära samarbete med skolans fritids, övriga lärare och vid behov det specialpedagogiska teamet.

Du ingår i ett årskursteam för årskurs 1 bestående av lärare och fritidspersonal. På skolan arbetar ytterligare tre lärare i årskurs 1. Ni stöttar, hjälper och coachar varandra samt samarbetar gällande elever, planering, bedömning, pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiskt kvalitetsarbete. Det finns utrymme att påverka och utveckla undervisningen utifrån intresse, kunskap och erfarenhet.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årkurs F-3
  • erfarenhet av att arbeta som lärare i åk F-3
  • kunskap i och erfarenhet av läs- och skrivinlärning
  • god digital kompetens med god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årkurs F-6
  • erfarenhet av mentorskap
  • kunskap i och erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd.


Är det här du?
För att lyckas som lärare hos oss är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som har både intresse av och förmåga att samarbeta med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förstår viken av att arbeta i team där det är en självklarhet att man stöttar och hjälper varandra samt delar med sig av tips, svårigheter och goda exempel. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett tydligt och effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Vidare är du kvalitetsmedveten. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt arbetar aktivt för att elever ska få bästa förutsättningar att få bra resultat och nå sina mål. Genom en god empatisk förmåga har du förmåga att sätta dig in i och förstå dina elevers perspektiv och situation. För att skapa bästa förutsättningar för lärande i klassrummet är det viktigt att du är en tydlig, strukturerad och inlyssnande ledare som har förmåga att leda, motivera och engagera elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Sigfridsborgs skola är en F-6 skola med cirka 760 elever som är belägen i natursköna Älta. Vår relativt nybyggd skola har fina lokaler, en fantastisk gård och goda parkeringsmöjligheter. Våra duktiga kockar bjuder såväl elever som personal på rena restaurangmaten. Vi är en välorganiserad skola med tydliga rutiner och god tillgång till moderna digitala verktyg. Här får du arbeta med kompetenta, engagerade och utvecklingsintresserade kollegor som vill arbeta i team och som tror på kollegialt lärande. Våra medarbetare trivs och stannar länge hos oss. Som nyanställd hos oss erbjuder vi dig mentorskap, ett varmt välkommande och en tydlig struktur som underlättar din start. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Lena Schlyter på lena.schlyter@nacka.se och 070-431 88 00

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-19. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/314
Kontakt
  • Lena Schlyter (biträdande rektor), 0704318800,lena.schlyter@nacka.se
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb