Nacka kommun, Välfärd skola

Nacka är en enkel, smart och nyskapande kommun där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Visionen om öppenhet och mångfald, och värderingen med förtroende och tillit, är ledstjärnor för vår framgång. Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Vi behöver därför dig som vill göra skillnad och som har vad som krävs för att utvecklas med oss.

Nackas kommunala skolor når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Genom ny och beprövad pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

På Ektorps skolenhet är vårt uppdrag är att bidra till barnens och elevernas kunskapsmässiga, personliga och sociala utveckling. För att skapa en god miljö för lärande fokuserar vi på trygghet, lust och inflytande. Vi bygger broar mellan olika kulturer genom att mötas samt väcka lust och nyfikenhet för andras språk. I samspelet får barnen möjlighet att fördjupa och omvärdera sina egna ståndpunkter, värderingar och tankar.

Med byggstenar i lyssna, tala, läsa och skriva utvecklas barnens förståelse för språk och kommunikation vilket ger en trygg och stabil grund åt deras fortsatta individuella och sociala resa genom livet.

Skolans unika läge nära det fina grönområdet Nyckelviken ger oss rika möjligheter att använda naturen som klassrum. Ektorps skolenhet består av Utskogens förskola, Skogsstigens förskola, Borgvallaskolan (F-3) och Ektorps skola(F-6).  

Barnskötare

Ektorps skolenhet i Nacka söker barnskötare till vår förskola Skogsstigen.

Ektorps skolenhet har profilen språk och kommunikation, vi har valt att inrikta oss på engelska och retorik från det att barnen är 1 år tills de slutar här som 12-åringar. Var arbetar också mycket med barnen/elevernas självständighet och egen motivation till inlärning.

Ektorps skolenhet består av två förskolor Utskogens- och Skogsstigens-förskola. Vår värdegrund, vårt förhållningssätt samt vårt bemötande är grunden i vårt arbete. Vi sätter trygghet och trivsel, lust och nyfikenhet, ansvar och inflytande i fokus. Vår förskola arbetar aktivt med att stärka och utveckla barnens motivation till inlärning, språk och kommunikation.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Vi söker dig som är utbildad barnskötare gärna med några års erfarenhet.

Vi vill att du är lösningsfokuserad, är bra på att samarbeta samt har förmågan att skapa trygghet och goda relationer med såväl barn som vårdnadshavare och kollegor.

På våra förskolor pågår just nu ett stort utvecklingsarbete vad gäller den pedagogiska miljön och hur den påverkar vårt förhållningssätt till barnen. Om du har erfarenhet av projektinriktat arbete och pedagogisk dokumentation är det meriterande då vårt arbetssätt utgår ifrån dessa två områden. Tillsammans med oss får du möjlighet att bjuda in barnen till inspirerande möten där lust, kreativitet och utforskande får stå i centrum.

Vi erbjuder goda förutsättningar i form av utvecklingsgrupper, effektiva digitala verktyg samt reflektionstid enskilt och i grupp.

Om du har ambitionen att vidareutvecklas och arbeta i en inspirerande miljö ska du söka till oss! Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till oss och just denna tjänst.

 

Vi söker dig som är:

 • utbildad barnskötare
 • väl insatt i styrdokument för förskolan, Lpfö 98/18.
 • har erfarenhet av att utveckla pedagogiska lärmiljöer.
 • flexibel och har lätt för samarbete och tar initiativ.
 • nyfiken och vill ge barn spännande utmaningar.
 • engagerad pedagog som sätter barnet i centrum och utgår från varje barns behov och förutsättningar.

Meriterande kunskaper är goda IT-kunskaper, kunskaper i pedagogisk dokumentation, kunnig på att använda läsplattan som ett pedagogiskt verktyg.

Om anställningen
Information kring

 • Anställningsform tillsvidare 100%
 • Tillträde 5/8-19
 • Sista ansökningsdag 28/7-19
 • Kontaktpersoner
  Kajsa Bethanis, utvecklingsledare 0704317959
  Monica Lundberg, rektor 0704319830
 Fackliga representanter genom Nacka Kommuns växel 08-7188000

Läs gärna mer om våra verksamheter på www.nacka.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/538
Kontakt
 • Christina Miltén, 087187815
 • Monica Lundberg, 087189830
Facklig företrädare
 • Nina Lindqvist, Kommunal, 087189199
Publicerat 2019-07-08
Sista ansökningsdag 2019-07-27

Return to job vacancies