Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Eklidens skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Eklidens skola ligger i centrala Nacka, nära Nacka Forum med goda förbindelser till centrala Stockholm. Verksamheten omfattar högstadium och grundsärskola med drygt 930 elever. Totalt finns 120 medarbetare på skolan. Vi har en varm atmosfär med starkt engagerade professionella pedagoger och skolledare. Vi har väl utvecklade profiler inom ramen för elevens val språk, musik, idrott, teknik och design, samhällsvetenskap och naturvetenskap som stärker elevernas lärande. Skolan är en av de populäraste grundskolorna i kommunen. I SKR:s jämförelser mellan kommunala grundskolor ligger Eklidens skola i topp både gällande kunskapsresultat och elevers trygghet och trivsel. Vår vision är en skola där alla trivs och utvecklas optimalt. Eklidens skola ingår i Järlahöjdens rektorsområde.

Vill du vara en del av en innovativ utbildningsmiljö där litteratur och lärande står i centrum? Vill du utveckla ungas läsförmåga och informationskompetens? I sådant fall har vi den perfekta rollen för dig! Som skolbibliotekarie på Eklidens skola får du möjlighet att forma och fördjupa elevernas intresse för böcker och läsning i en dynamisk och stödjande atmosfär.

I din roll kommer du att ansvara för att leda och utveckla bibliotekets verksamhet, samarbeta nära med lärarkollegiet för att integrera bibliotekets resurser i skolans läroplan och engagera eleverna i stimulerande läs- och läraktiviteter. Vi söker dig som är en kreativ och som kan skapa en inbjudande och resursrik miljö som möter alla elevers behov och främjar en livslång kärlek till lärande.


Ditt uppdrag

Utveckla och förvalta skolbibliotekets resurser, inklusive boksamlingar, digitala medier och läromaterial. Planera och genomföra aktiviteter som främjar läslust och informationskompetens. Samarbeta med lärare för att integrera bibliotekets resurser i undervisningen. Erbjuda stöd till elever och lärare i informationshantering och forskningsfärdigheter. Skapa en välkomnande och tillgänglig miljö för alla elever.

Ansvar och uppgifter:

Ditt huvudansvar som skolbibliotekarie är att inspirera och motivera eleverna att upptäcka glädjen i läsning och det livslånga lärandet. Genom ditt arbete bidrar du till att stärka elevernas bildning och förmåga att kritiskt granska och absorbera information.

Dina specifika uppgifter inkluderar:

  • Ansvar för inköp och strategisk utveckling av bibliotekets litteratur, med målet att bygga upp en mångsidig och uppdaterad samling som stödjer skolans pedagogiska mål och elevernas breda intressen och behov. Detta inkluderar att noggrant välja ut och köpa in litteratur som främjar läslust och bildning. 
  • Planering och genomförande av initiativ som främjar läslust och kritiskt tänkande, såsom bokklubbar, poesitävlingar och litterära workshops.
  • Tätt samarbete med lärare för att integrera litteratur i olika ämnesområden och främja en djupare förståelse för hur litterär kultur kan berika den övergripande läroplanen.
  • Organisering av evenemang och aktiviteter som stödjer elevernas engagemang i sin egen bildningsresa, inklusive författarbesök och temabaserade forskningsprojekt.

Huvudmål:

  • Att aktivt främja en kultur av läsning och kritiskt tänkande inom skolan.
  • Att säkerställa att biblioteket fungerar som en dynamisk resurs där eleverna kan utforska och utveckla sina intellektuella och kreativa kapaciteter.
  • Att bidra till en helhetssyn på bildning där elevernas individuella behov och intressen beaktas och stöds.

I denna roll har du möjlighet att direkt påverka och forma hur eleverna uppfattar och värderar kunskap och lärande, vilket ger en stark grund för deras framtida utbildnings- och livsval.

Är det här du?

Vi tror att du har en djup passion för böcker och utbildning samt en stark vilja att inspirera och utveckla unga sinnen. För denna roll krävs en akademisk bakgrund i biblioteks- och informationsvetenskap eller en liknande utbildning som ger dig de verktyg du behöver för att lyckas i en pedagogisk miljö. Du har även erfarenhet av att arbeta i en skolbiblioteksmiljö eller liknande, där du har demonstrerat förmåga att både organisera och leda aktiviteter som engagerar och utvecklar eleverna.

Din förmåga att anpassa dig till en föränderlig miljö och din kreativitet i att använda både traditionella och digitala medier för att främja lärande kommer att vara avgörande. Du trivs i en dynamisk arbetsmiljö där du dagligen får möjlighet att göra skillnad. Med din utmärkta kommunikationsförmåga och ditt engagemang för att arbeta med lärare och andra pedagoger skapar du en bro mellan elevernas lärande och bibliotekets resurser.

Om du ser dig själv som en inspiratör och en guide i elevernas utbildningsresa och strävar efter att kontinuerligt utveckla både ditt professionella tillvägagångssätt och bibliotekets verksamhet, då är du den perfekta kandidaten för oss.

 
Din erfarenhet
Har en relevant högskoleutbildning, exempelvis biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande praktisk erfarenhet. Har erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk miljö, gärna inom skolvärlden. Är tekniskt kompetent och kan hantera digitala verktyg och resurser. Besitter goda organisatoriska färdigheter och kan arbeta självständigt såväl som i team. Har en stark passion för att arbeta med ungdomar och främja en kärlek till läsning och lärande.

Vi erbjuder
I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på fredrik.ronstrom@nacka.se

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-06-01.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/178
Kontakt
  • Fredrik Rönström, +4687189785
Facklig företrädare
  • Kommunal, Pyret Due Hedlund (ordförande), pyret.due.hedlund@nacka.se
  • Vision, Yvette Forssmark (ordförande), yvette.forssmark@nacka.se
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb