Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Barn- och elevhälsan

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Vill du arbeta med elever i grundskola, resursskola och anpassad grundskola? Vill du arbeta hos en arbetsgivare med ett mycket bra förebyggande arbete? Läs då mer nedan!

Nu söker vi två skolsköterskor på 50 procent vardera till vår kompetenta och härliga grupp. Du kommer arbeta med en kollega. Du är anställd inom den centrala Barn och elevhälsan/elevhälsans medicinska insats (EMI) men är placerad 50 procent på Skuru skola och Skuru-Duvnäs resursskola eller 50 procent på Ektorps skola och Ektorps anpassade grundskola.

Skolorna tillhör Skuru-Duvnäs rektorsområde samt har ett härligt naturvackert läge med nära till hav, sjöar och skog.
Skuru skolan är en F-9 skola med cirka 130 elever som ligger centralt beläget i Skuru-Duvnäs med goda kommunikationer. Skuru-Duvnäs resursskola riktar sig till elever inom autismspektrumtillstånd. Skolan är en mindre och välfungerad verksamhet med maximalt 30 elever i årskurs 1-9 som ligger i samma byggnad som Skuru skola.
Ektorps skola är en F-6 skola med cirka 230 elever som är förlagd i Skuru skola fram till HT 2025 då det byggs en ny skola. Ektorps anpassade grundskola är en nystartad skola som också för tillfället är förlagd i Skuru skola. På skolan går elever i årskurs 1-9 med intellektuell funktionsnedsättning. Läs mer om skolorna här

Ditt uppdrag
I rollen som skolsköterska ansvarar du för planering och genomförande av hälsobesök för elever i förskoleklass till årskurs 9. Det innebär ett hälsobesök tillsammans med skolläkare och vårdnadshavare i förskoleklass. Ett kortare hälsobesök för elever i årskurs 2 och 6 samt lite längre hälsobesök genomförande av hälsoenkäter och samtal med elever i årskurs 4 och 8. Vidare ingår enklare sjukvårdsinsatser, samt vaccinationer i förskoleklass, årkurs 5 och 8. Du samtalar mycket med elever samt genomför uppföljningar kring elevers mående. Vid behov sker uppföljning och kontroll av bland annat syn, hörsel, rygg, längd och vikt.

Som skolsköterska arbetar du nära skolkurator, specialpedagog och biträdande rektor i skolornas olika elevhälsoteam. Du samarbetar även med en skolläkare och skolpsykolog som regelbundet kommer till skolorna. Du har ett nära arbete med och kring elever samt arbetar aktivt för att elever ska nå sina kunskapsmål och ha ett psykiskt och fysiskt välmående. Du arbetar förebyggande och hälsofrämjande kring hälsofrågor och skoltrivsel med stort fokus på hälsosamtal och hälsolektioner. Du informerar och ger råd och tips gällande exempelvis sömn, kost, sociala medier och kamratskap.

I arbetet med elever på Ektorps anpassade grundskola och Skuru-Duvnäs resursskola är det viktigt att du anpassar ditt arbetssätt efter elevernas behov, intressen och förutsättningar. Rollen kräver även extra stor vikt på samarbete och kontakt med skolpersonal och vårdnadshavare

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • legitimation som sjuksköterska med specialistsjuksköterskautbildning inom inriktningarna distriktssköterska, skolsköterska eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom
  • aktuell erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av att arbeta som skolsköterska
  • erfarenhet av digitala journalsystem
  • god digital kompetens
  • erfarenhet av att arbeta på BCV, Maria ungdom, barn- och ungdomsmottagning eller liknande
  • erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov.


Är det här du?
För att lyckas i rollen som skolsköterska är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och skolpersonal. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa och vägleda andra samt anstränger dig för att leverera och hitta lösningar. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du har samtidigt lätt för att ta egna initiativ och sätta i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga eller pressade situationer. Genom en god empatisk förmåga har du fallenhet att både vara engagerad och sätta dig in i elevens situation på en lagom och övergripande nivå. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Den centrala Barn- och elevhälsan består av skolläkare, skolsköterskor, kuratorer, psykologer, specialpedagoger och logopeder. Våra unika kompetenser kompletterar pedagogernas kunskaper. De olika personalkategorierna träffas regelbundet för kompetensutveckling och erfarenhetsdelning. Vi har APT, professionsmöten och handledning en gång per månad. Här finns flera professioner och stödfunktioner. Vi är en stor grupp med mycket driv och fokus på förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Som skolsköterska tillhör du vår kompetenta och trevliga grupp, Elevhälsans medicinska insats (EMI). Här arbetar 30 skolsköterskor och fem skolläkare organiserat under en verksamhetschef som är ansvarig för verksamheten (EMI) och som är skolsköterskornas och skolläkarnas närmsta chef. Vi samarbetar nära och stöttar varandra samt har ett öppet och tillåtande klimat där vi både delar med oss till varandra och vågar testa på nya saker. Vi erbjuder dig ett välstrukturerat och upparbetat arbete i en kommun med ett mycket bra förebyggande arbete. Läs om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag, leasing av cykel och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef för EMI och biträdande enhetschef för barn och elevhälsan Christina Leach på 08-718 94 93 och christina.leach@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-10. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Augusti eller enligt överenskommelse (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/236
Kontakt
  • Christina Leach (verksamhetschef), 08-7189493,christina.leach@nacka.se
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-7188000
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb