Nacka kommun, Välfärd samhällsservice, Nyckelvikens korttidsboende

Söker du ett roligt och meningsfullt sommarjobb? Är du en pedagogisk och engagerad person som har ett genuint intresse för barn och ungdomar som omfattas av LSS? Sök då tjänsten som timvikarie i sommar till Nyckelvikens korttidsboende. 

Ditt uppdrag 

Nyckelvikens korttidsboende är ett korttidsboende inom LSS för barn och ungdomar upp till 24 år med olika funktionsnedsättningar. Som sommarvikarie kommer du får ett varierande och meningsfullt arbete. På korttids jobbar vi för att skapa roliga och meningsfulla korttidsvistelser. Målsättningen är att alla ska få en meningsfull fritid utifrån den enskildes behov och förutsättningar.  

Boendet består av två enplansvillor, där alla barn och ungdomar bor i var sitt rum. Som habiliteringsassistent/stödassistent kommer du ge stöd och service till barn och ungdomarna utifrån deras individuella behov. Du är med och gör pedagogiska aktivitetsscheman på både individ- och gruppnivå. Här har du möjlighet att vara med och påverka! När det finns möjlighet gör ni utflykter med korttidsboendets minibuss.  

Arbetsuppgifterna är väldigt varierande, till exempel stöd och service vid:  

 • Matlagning, städning, morgon- och kvällsrutiner  
 • Personlig omvårdnad och hygien  
 • Du kommer också ta medicinsk delegering 
 • Dokumentation 
 • Dag- och veckoplanering  
 • Kontakt med närstående, föräldrar och skola 

På Nyckelvikens korttidsboende arbetar du dag, kväll, helg eller natt. Vardagar innebär arbetstid från kl. 06:30-11:30 eller 14:30-21:30, på helgerna kan passen vara längre. Introduktion sker alltid inför tilltänkt arbete. 

Är det här du?  

Vi söker dig som har ett pedagogiskt förhållningssätt och förståelse för målgruppen. Du har ett genuint intresse för barn och ungdomar och tycker om att arbeta med målgruppen, ditt arbete och agerande skall alltid ha individens behov i fokus. Som person är du engagerad, flexibel och lyhörd. Du bör vara kommunikativ och trivs med att samarbete i grupp.  

Din erfarenhet 

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du: 

 • Är minst 18 år 
 • Har mycket goda kunskaper i svenska (både i tal och skrift)
 • Har god fysisk förmåga 

Det är meriterande om du har tidigare har erfarenhet av arbete med målgruppen inom LSS och barn och ungdomar samt om du har pågående eller avslutad utbildning inom vård och omsorg, alternativt barn och fritid.  Vi ser gärna att du innehar B-körkort och dator- och dokumentationsvana.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder 

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.  

Som sommarvikarie kommer du att ha din anställning på Stab kompetensförsörjning som har som primär arbetsuppgift att samordna och kvalitetssäkra bemanningen av omsorgspersonal vid korttidsfrånvaro och månadsvikariat.

Utdrag ur belastningsregistret 

I enlighet med Nacka Socialnämndens beslut krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister i samband med anställning. Använd blankett 442.5. Begär "digitalt registerutdrag" till din digitala brevlåda i samband med att du skickar in din ansökan för att underlätta i rekryteringsprocessen. 

Om anställningen 

 • Timanställning
 • Timlön
 • Tjänstgöring dag, kväll och helg eller natt
 • Tillträde enligt överenskommelse
 • För att skapa kontinuitet för våra boende ska du kunna arbeta minst 5 pass i månaden

Intresserad? 

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på helena.soderstrom@nacka.se

Vi ser fram emot din ansökan! 

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. I denna process har vi valt att rekrytera utan det personliga brevet. Du kommer istället att få svara på ett antal frågor i samband med din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Flexibel arbetstidsmodell
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/249
Kontakt
 • Anne-Marie Kvist, Samordnare, 08-7188158
 • Helena Söderström, Rekryteringspecialist , 070-4318061
Facklig företrädare
 • Kommunal, Jenny Hjelte, jenny.hjelte@nacka.se
 • Vision, Yvette Forssmark (ordförande), yvette.forssmark@nacka.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb