Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Skuru-Duvnäs rektorsområde

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Har du ett stort intresse och engagemang av att vara delaktig i uppstarten av en ny skola? Är du en kompetent och erfaren skolledare som drivs av skolutveckling samt trivs med att ha ett delegerat ansvar för dina verksamheter? Läs då mer nedan!

Välkommen till Skuru-Duvnäs rektorsområde
Skuru-Duvnäs rektorsområde består av sju skolor och fem förskolor. Vi har ett stort fokus på likvärdighet, kvalitet och förbättringsarbete. Vi arbetar aktivt för att skapa en likvärdig utbildning för alla våra elever samt strävar efter att vara en tydlig organisation med tydliga rutiner. Rektorsområdet är under omdaning vilket bland annat innebär att två av våra skolor, Nya Borgvallaskolan och Nya Ektorps skola, ska få nya byggnader. Nya Ektorps skola beräknas vara färdig för inflyttning hösten 2025. Under byggtiden är Ektorps skola evakuerad till lokaler i Skuru skola. Skolan kommer att ha plats för runt 100 förskolebarn och upp till 800 elever i årskurs F-9. Nya Ektorps skola kommer även att ha en anpassad grundskola för 21 elever i årskurs 1-9. Läs mer om oss och våra verksamheter här.

Nu söker vi en ny kollega som får möjligheten att vara delaktig i att driva och utveckla arbetet med uppstarten av Nya Ektorps skola. Som biträdande rektor har du ansvar för två skolor inom Skuru-Duvnäs rektorsområde.

Ditt uppdrag
I rollen som biträdande rektor har du ett stort eget ansvar. Du får ett självständigt och tydligt delegerat uppdrag där du kan vara med att påverka. Rektorn är den strategiska ledaren med ett övergripande ansvar för rektorsområdet, och de biträdande rektorerna verkar som operativa enhetschefer. Tillsammans med rektorn och fem biträdande rektorer ingår du i Skuru-Duvnäs rektorsområdes ledningsgrupp. Vi samarbetar gällande rektorsområdets övergripande processer.  

Som biträdande rektor ansvarar du för medarbetare, arbetsmiljö, elevhälsoarbete, pedagogisk ledning, ekonomisk uppföljning samt att undervisningen bedrivs utifrån läroplanen. Du bedriver ett operativt nära ledarskap på skolorna du ansvarar för. Du samarbetar tillsammans med de övriga biträdande rektorerna. I uppdraget ingår att planera och genomföra arbetsplatsträffar, lärarmöten, fritidshemsmöten, samverkan med facken samt att hålla i medarbetarsamtal, lönesamtal och rekryteringsprocesser. Du har personalansvar för mellan cirka 30-35 medarbetare. Du utövar ett pedagogiskt ledarskap samt aktivt driver den pedagogisk utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet framåt.

Du är delaktig i att driva och utveckla arbetet med uppstarten av Nya Ektorps skola. Det innebär möjlighet att tänka nytt kring och fastställa skolans nya verksamhetsidé och pedagogiska inriktning samt att arbeta ihop alla verksamheter som ska beredas plats på den nya skolan.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • pedagogisk högskoleexamen med lärarlegitimation
 • flerårig och aktuell erfarenhet av att arbeta som rektor eller biträdande rektor inom grundskola
 • god förtrogenhet med grundskolans styrdokument och utbildningsväsendets organisation och styrning samt dess tillämpning
 • erfarenhet av personal-, ekonomiskt resultat- och arbetsmiljöansvar
 • genomförd eller pågående rektorsutbildning
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

 • erfarenhet av att arbeta med elever i årskurs F-9
 • erfarenhet av att leda och driva fritidshemmets verksamhet och utveckling
 • erfarenhet av att driva eller vara delaktig i uppstarten av en ny skola
 • erfarenhet av att driva systematiskt arbetsmiljö- och kvalitetsarbete inom grundskola
 • erfarenhet av elevhälsoarbete såväl främjande som förebyggande
 • erfarenhet av att arbeta som skolledare i en politiskt styrd organisation.


Är det är du?
För att lyckas i rollen som biträdande rektor är det viktigt att du har både intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med kollegor, medarbetare och vårdnadshavare. Du bidrar aktivt i ledningsgruppen samt förstår vikten av samarbete, både i uppstarten av Nya Ektorps skola och för att skapa likvärdighet mellan rektorsområdets skolor. Du agerar i enlighet med fattade beslut samt vågar själv fatta och hålla fast i beslut. Vidare skapar du en tydlig organisation för medarbetarna genom att kommunicera ramar, förväntningar, beslut och mål på ett tydligt sätt. Du arbetar mål- och resultatstyrt samt ser till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet i agerande och beslut. Det är viktigt att du är en driven och utvecklingsinriktad ledare som har förmåga att vara delaktig i utvecklingsarbetet av Nya Ektorps skola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Skuru-Duvnäs rektorsområdes skolor och förskolor ligger belägna på den östra delen av Sickla ön. Området kännetecknas av både natursköna miljöer och närhet till kommunikationer. Som biträdande rektor hos oss samarbetar du nära rektorsområdets övriga biträdande rektorer inom förskolan och skolan. Här får du vara en del av ledningsgruppens utvecklingsarbete samt bidra med din kunskap och kompetens som skolledare. Vi erbjuder dig den spännande möjligheten att vara delaktig i uppstarten av en ny skola. Vi erbjuder dig även ett stort delegerat ansvar för dina verksamheter samt möjlighet att utveckla och utvecklas i en kreativ arbetsmiljö där vi ser styrkan i att drivas av skolutveckling och viljan av att stå i ständig förbättring.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Shaju Kohinoor på shaju.kohinoor@nacka.se och 08-718 98 11. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsspecialist Elin Frantz på 070-431 91 64.

I rekryteringen har vi valt att rekrytera utan personligt brev. Vid bedömningen av din ansökan utgår vi endast ifrån ditt CV och ett antal frågor som du får besvara i samband med din ansökan.

Sista ansökningsdag 2024-05-27. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/254
Kontakt
 • Shaju Kohinoor (rektor), shaju.kohinoor@nacka.se,08-7189811
 • Elin Frantz (rekryteringsspecialist), 070-4319164
Facklig företrädare
 • Sveriges Skolledare, Jens Lindgren, jens.lindgren@nacka.se
 • Sveriges Lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
 • Kommunal, Pyret Due Hedlund, pyret.due-hedlund@nacka.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb