Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Skuru-Duvnäs resursskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Har du både erfarenhet och intresse av att arbeta med barn inom autismspektrum? Vill du arbeta på en växande och välfungerande resursskola som kännetecknas av gott kamratskap och nära samarbete? Sök då rollen som elevassistenter på Skuru-Duvnäs resursskola redan idag! Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 procent.

Ditt uppdrag
I rollen som elevassistent arbetar du med elever som går på resursskola. Du ansvarar för elever med autism och eventuellt andra NPF-diagnoser. Du har ett nära och tätt samarbete med lärare och övriga elevassistenter i ditt arbetslag. Arbetslaget träffas varje vecka för planering och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Du följer och stödjer elever i alla undervisningsmoment under hela skoldagen samt i fritidsverksamhet. Det är läraren som planerar och skapar undervisningsmaterial men du är delaktig i genomförandet. Vidare säkerställer du elevers trygghet, trivsel och utveckling både socialt- och kunskapsmässigt. Du är även med när elever genomför utflykter och aktiviteter utanför skolan.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • gymnasial utbildning
  • god kunskap om och erfarenhet av att arbeta med barn inom autismspektrum
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av att arbeta inom skola, förskola och/eller vård och omsorg, exempelvis inom personlig assistans, korttidsboende, daglig verksamhet eller annan verksamhet där du haft hand om andra
  • gymnasieutbildning med inriktning mot barn- och fritid eller vård och omsorg
  • utbildning eller genomförda kurser inom autismspektrum
  • kunskap om och erfarenhet av tydliggörande pedagogik och positivt beteendestöd.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är lyhörd och öppen för kollegors tankar samt förstår vikten av ett nära samarbete. Inom givna ramar tar du egna initiativ, löser problem och stöttar andra utan att invänta instruktioner. Du kan hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt och problem samt har lätt att anpassa dig både efter ändrade omständigheter och utifrån verksamhetens och elevernas behov. Du är öppen för nya situationer och lösningar samt har förmåga att tänka om och nytt. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga och pressade situationer. För att trivas i rollen är det viktigt att du är en uthållig person som förblir motiverad och drivs av såväl små som större framsteg hos våra elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Skuru-Duvnäs resursskola riktar sig till elever inom autismspektrumtillstånd som är i behov av att få särskilt stöd i anpassade lokaler och i en mindre grupp. Flera av eleverna har också andra diagnoser inom NPF. Resursskolan följer grundskolans läroplan. Den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är anpassad utifrån elevens förutsättningar och behov. Vi har barn i åldrarna sju till 16 år vilket ger oss möjligheten att arbeta med den röda tråden genom hela elevens grundskoletid. 

Skuru-Duvnäs resursskola är en växande och välfungerande skola som startades under hösten 2023. Vi har en härlig och vacker närmiljö med skog, vatten och natur runtomkring. Vi ligger centralt beläget i Skuru-Duvnäs med goda kommunikationer. Arbetsplatsen kännetecknas av gott kamratskap och nära samarbete. Det kollegiala samarbetet är viktigt hos oss. 

Som elevassistent hos oss får du arbeta med engagerade, erfarna och kompetenta kollegor som har stort intresse av att arbeta med elever inom autismspektrumtillstånd. Vi erbjuder dig möjlighet att tillhöra ett team med stor öppenhet och flexibilitet. Hos oss får du möjlighet att påverka och utveckla mycket själv. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Kjellkvist på 070-431 97 06 och linda.kjellkvist@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-16. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/292
Kontakt
  • Linda Kjellkvist (biträdande rektor), 0704319706,linda.kjellkvist@nacka.se
Facklig företrädare
  • Kommunal, Pyret Due Hedlund, pyret.due-hedlund@nacka.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb