Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Solfjäderns specialförskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Solfjäderns specialförskola tar emot barn med flerfunktionsnedsättning i åldrarna 1-6 år. I barngruppen finns idag plats för 6-7 barn. Förskolan är belägen nära Björknäs centrum. I samma byggnad som förskolan finns även Björknäs grundsärskola. Vi utgår från förskolans läroplan med en helhetssyn på barnet där lek, träning, kommunikation och samspel utvecklar barnen och främjar deras behov.

Vill du arbeta i en liten, välfungerande specialförskola med kompetent och erfaren personal, där såväl barn som medarbetare trivs. Då en av våra medarbetare är studieledig, söker vi efter en ny kollega.

Ditt uppdrag
Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig lärorik förskola. Tillsammans med arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att stimulera barns utveckling och lärande.

Som barnskötare på Solfjäderns specialförskola ansvarar du tillsammans med arbetslaget för:

 • att anpassa lärmiljön efter barnens förutsättningar och behov.
 • att ge stöd så att barnen får lyckas och ges möjlighet till en positiv utveckling.
 • att bidra till den lärmiljö där barnen får den träning och den undervisning de behöver.
 • att säkerhetsställa att barnen utifrån sina förutsättningar är delaktiga och har inflytande över sin dag på förskolan.
 • att arbeta för att den dagliga verksamheten fungerar med god kvalitet.
 • att skapa en god struktur där barnen ges möjlighet utifrån sina förutsättningar att utveckla kommunikation och samspel.
 • att de sker en positiv samverkan med vårdnadshavare.
 • att arbeta för att utbildningen genomförs och utvecklas enligt enhetens och läroplanens mål, samt utifrån barens individuella handlingsplaner.

Vi söker dig med ett stort intresse för människor samt förmåga att skapa goda relationer.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • intresse av att arbeta med barn med funktionsvariationer
 • god digital kompetens 
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du även:

 • är utbildad barnskötare eller barnundersköterska
 • erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsvariationer och/eller epilepsi
 • erfarenhet av att arbeta på förskola
 • erfarenhet av att arbeta inom liknande verksamhet 
 • god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
 • erfarenhet av att arbeta med AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).


Är det är du?
I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är stabil och kan ta egna initiativ. Du är relationsskapande samt har en mycket god samarbetsförmåga och ett respektfullt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är flexibel och en lojal kollega och medarbetare. Du har barnfokus, vilket även återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Pedagogiskt arbete sker i alla planerade undervisningstillfällen och omvårdnadssituationer. Du är ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
En vacker närmiljö i natursköna Saltsjö-Boo med engagerade kollegor och nyfikna barn. Solfjäderns specialförskola är en förskoleverksamhet helt anpassad för barn med flerfunktionsvariationer, som IF, rörelsenedsättningar, autism, epilepsi, syn- och eller hörselnedsättningar.

Barnen på Solfjäderns specialförskola har ett stort behov av omvårdnad men också ett lika stort behov av undervisning. På förskolan finns det idag 10 barn i åldrarna 1-6 år. Här arbetar 8 kompetenta och engagerade pedagoger som gör allt för att barnen ska känna trygghet och stimulans. Vår personal är legitimerade förskollärare, en övergripande specialpedagog och barnskötare.

Vi erbjuder en stimulerande innemiljö med en verksamhet som mycket utgår från våra sinnen, där vi har olika sinnesrum med ljud, ljus och vibration. Vi använder oss av digitala verktyg i vårt arbete med barnen. På ett lekfullt sätt bygger vi upp och lär in AKK, alternativ och kompletterande kommunikation, efter varje barns behov och förmåga.

Solfjäderns specialförskola ingår i samma enhet som Björknäs anpassade grund- och gymnasieskola, där eleverna har flerfunktionsvariationer och de flesta läser ämnesområden. Du kan som personal inom Solfjäderns specialförskola, anpassad grund- och gymnasieskola komma att jobba på olika skolformer över tid. Som barnskötare / undersköterska på solfjäderns specialförskola behöver man var flexibel och självgående.

Tillsammans med Björknäs anpassade grund- och gymnasieskola har vi en fin utemiljö med en fantastisk aktivitetsgård, helt anpassad efter barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar.

Vi erbjuder också:

 • Gemensamma fortbildningsdagar och kompetensutbildning.
 • Pedagogisk lunch.
 • Fri parkering.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Ulrika Kjellberg på 070-4318525 och  ulrika.kjellberg@nacka.se 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-24. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad heltid
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/302
Kontakt
 • Ulrika Kjellberg, +46704888445
Facklig företrädare
 • Kommunal, Nina Hamilton, nina.hamilton@nacka.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb