Nacka kommun, Välfärd samhällsservice, Personlig assistans

Vill du ha ett meningsfullt och givande sommarjobb? Är du en ansvarsfull person som är mån om att ge god service och vill ha ett arbete där du får möjlighet att göra skillnad i en individs vardag? Då är det här en roll för dig, sök och bli vår sommarvikarie som personlig assistent idag!

Ditt uppdrag

Som personlig assistent kommer du att stödja och stärka kundens möjlighet till att leva ett självständigt och oberoende liv utifrån den enskildes behov, intressen och förutsättningar. Detta inkluderar allt från personlig hygien och omvårdnad till aktiviteter och att aktivt verka för en meningsfull och stimulerande tillvaro. Arbetet är varierande och du kommer att få möjlighet att arbeta hos flera olika kunder och miljöer. I arbetsuppgifterna ingår även viss dokumentation. 

Du kommer att arbeta efter ett schema som är dag/kvällstid och helger. Naturligtvis kommer du få introduktion innan du börjar arbeta. 

Är det här du?

Vi tror att du som söker vill ha ett meningsfullt jobb och vill göra skillnad för våra kunder. Du har givetvis alltid kundens välbefinnande och behov i fokus både i ditt arbete och agerande. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, personlig assistent alternativt inom barn och fritid. Har du dessutom en avslutad utbildning eller studerar inom vård och omsorg, eller barn och fritid med inriktning mot pedagogiskt- eller social arbete är det också meriterande men inget krav. För den här tjänsten ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet och vill arbeta med kunder som har autism. 

Som person är du ansvarsfull, lyhörd, engagerad och mån om att ge god service. Eftersom du oftast arbetar ensam är det viktigt att du är självständig och har en personlig mognad samt ett genuint intresse för att arbeta som personlig assistent. Arbetet förutsätter god fysisk förmåga, likaså goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har dokumentations- och datorvana samt B-körkort.  

Du måste vara minst 18 år. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Om oss

Omsorg & assistansverksamheten är en kommunal verksamhet som arbetar på uppdrag av Socialtjänsten och Försäkringskassan i Nacka. Verksamheten erbjuder stöd och service till vuxna, barn och ungdomar med funktionshinder inom LSS och SoL. 

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig ett flexibelt och stimulerande arbete där får vara med och göra skillnad. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. 

Vid intresse finns goda möjligheter till timanställning både innan och efter sommarvikariatet och för rätt person finns chans till förlängning. 

Utdrag ur belastningsregistret

I enlighet med Nacka Socialnämndens beslut krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister i samband med anställning. Använd blankett 442.5. Begär "digitalt registerutdrag" till din digitala brevlåda i samband med att du skickar in din ansökan för att underlätta i rekryteringsprocessen. 

Intresserad? 

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Emilia Katalina, tf bitr. verksamhetschef på emilia.katalina@nacka.se eller Helena Söderström, Rekryteringsspecialist på helena.soderstrom@nacka.se 

Om anställningen 

  • Särskild visstidsanställning
  • Tim- eller månadslön
  • Dag, kväll, helg ev natt kan förekomma
  • Tillträde enligt överenskommelse 
  • Vi ser gärna att du kan jobba en sammanhängde period om minst 4-6 veckor under perioden juni-augusti. Vi har som störst behov under vecka 24-34.

Vi ser fram emot att få din ansökan! 

Rekryteringsprocessen består av intervju, kundmöte och digital referenstagning.  
 
Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-05-05.Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Tim- och månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Flexibel arbetstidsmodell
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/247
Kontakt
  • Helena Söderström, Rekryteringsspecialist, +4670-4318061
  • Emilia Katalina, bitr. verksamhetschef, +468-7189923
Facklig företrädare
  • Kommunal, Jenny Hjelte, jenny.hjelte@nacka.se
  • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb