Nacka kommun, barn- och familjeenheten, Mottagning och förenklad utredning

Vill du ha ett omväxlande arbete och bli en del av ett proffsigt team som varje dag arbetar för att göra skillnad för familjer i Nacka som behöver stöd? Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare. Var med och bli en värdefull del av vårt entusiastiska och kreativa team.

Ditt uppdrag:
Mottagningsgruppen svarar för den första kontakten med barn och vuxna som är i behov av stöd och hjälp. Inom gruppen hanteras orosanmälningar och ansökningar kring barn som far illa samt vuxna som befinner sig i en våldsutsatt situation. I gruppen finns också samordnare för Barncentrum, gemensam för Nacka, Tyresö och Värmdö, liksom socialjouren som arbetar kvällar och helger.

Mottagningstelefonen är bemannad under kontorstid, där ger vi råd och stöd, hanterar orosanmälningar och ansökningar samt slussar rätt i organisationen och hänvisar till andra aktörer. Vi växlar mellan att ha jourarbete/förhandsbedömningar. Detta för att få en bättre arbetsmiljö.

Gruppen består av åtta socialsekreterare som arbetar med barn och unga, tre socialsekreterare som arbetar med våld i nära relationer, en samordnare/gruppledare för våld i nära relation och hedersrelaterat förtryck och en samordnare Barncentrum. I gruppen som bedömer och beslutar kring barn och unga finns en gruppledare som fördelar och fattar beslut i ärenden.

Gruppen leds av gruppchef.

 Är det här du?

 Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som tycker om att arbeta i team såväl som självständigt, samt gillar att dela med dig av din kunskap. För att trivas i rollen bör du ha fallenhet för att bygga relationer då du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt. Vi önskar att du som söker är nyfiken och kreativ och gillar utveckling. Rollen kräver att du har ett strukturerat arbetssätt samt god prioriteringsförmåga. Du arbetar rättssäkert och har en mycket god kommunikativ förmåga i så väl tal som skrift.

Vi ser att du har:

  • Socionomexamen.
  • God dokumentationsförmåga.
  • Erfarenhet av barn och ungdomsvård gärna mottagningsarbete.

Meriterande:

  • Motiverande samtal och systemteori.

Vi erbjuder:

Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus ett stenkast från Nacka forum. Att resa hit med buss tar 15 minuter från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg. Nacka kommun värdesätter mångfald och har cirka 4 400 anställda som arbetar för att ge drygt 100 000 Nackabor god service, stor valfrihet och starkt inflytande. Här får du också tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning.

Lär mer om våra förmåner Här.

En arbetsgrupp med erfarna kollegor som är engagerade för sitt uppdrag i mottagningsgruppen.

Intresserad?

Tjänsten är ett vikariat med start 19 Augusti 2024  tom den 30 april 2025.

Vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på caroline.andreasson@nacka.se, 08-718 95 73 eller Linkedin

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-06-27.

 

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/248
Kontakt
  • Caroline Andreasson, +4687189573
Facklig företrädare
  • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
  • Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb