Nacka kommun, Välfärd samhällsservice, Kultur och fritid, Fritidsgårdarna

Är du en medveten och reflekterande fritidsledare med ett starkt engagemang för ungdomar? Är du även en lagspelare som är kommunikativ och som tillsammans med kollegor och ungdomar kan bidra till en attraktiv, meningsfull och rolig fritid? Då kan det vara dig vi söker till Älta fritidsgård som är en av våra tre fritidsgårdar!

Ditt uppdrag

Som fritidsledare blir du anställd på Älta fritidsgård som är en öppen verksamhet som bygger på frivilligt deltagande för målgruppen 13–19 åringar. Våra verksamheter ingår i affärsområdet Kultur- och fritid inom produktionsområdet Välfärd samhällsservice i Nacka kommun. I enlighet med arbetets uppdrag förväntas du att tillsammans med kollegor skapa en miljö som präglas av trygghet och trivsel där ungdomarna bjuds in till att vara delaktiga och utöva inflytande. I verksamheten ska besökarna ges möjlighet att utveckla sin självkänsla och identitet. I uppdraget ligger även att skapa en attraktiv mötesplats som är synlig utåt. Du ska utifrån övertygelsen om alla människors lika värde möta besökarna med ett respektfullt förhållningssätt och aktivt jobba främjande samt ha förmågan att skapa, bibehålla och fördjupa relationer med dem. Du bemöter besökarnas åsikter med respekt och kan i diskussion med dem reflektera och hjälpa dem att vidga sina perspektiv. Du är flexibel i ditt ledarskap och kan erbjuda både planerad och spontan verksamhet och du har förmågan att se vad verksamheten behöver utveckla och arbeta för att genomföra förändringsarbete där det finns behov.

Arbetet innebär tjänstgöring på kvällstid, efter verksamhetens behov minst 2 ½ kväll i veckan där tjänstgöring varannan fredagskväll ingår. I vår enhet ingår tre fritidsgårdar; Älta fritidsgård, Björknäs fritidsgård och Saltsjöbadens fritidsgård. Samtliga verksamheter samverkar med varandra och vi hjälps åt med att bemanna våra verksamheter. Vi strävar efter att vara en organisation som ständigt arbetar för att öka medvetenheten kring jämlikhet, jämställdhet och möjlighet. För oss är det en självklarhet att du står bakom den värdegrund som är gemensam för alla våra tre verksamheter.

Är det här du?

Som person har du har en medvetenhet kring vad rollen som fritidsledare innebär och är professionell i ditt yrkesutövande. Du har lätt för att förstå och möta ungdomarnas behov och önskemål och kan se skillnaden. Du agerar pålitligt och etiskt samt kan kommunicera väl att vara lyhörd både mot besökare och kollegor. Du är en lagspelare som delar med dig, tar stöd och kan uppmuntra till teamarbete. Men även att förvalta återkoppling och hantera utmaningar på ett bra sätt. Vi vill att du tar initiativ och har förmågan att se vad som behöver göras i syfte att utveckla verksamheten, besökarna och dig själv. Därtill har du även stor social kompetens samtidigt som du har integritet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din erfarenhet

För denna tjänst ställer vi krav på fritidsledarutbildning eller annan likvärdig utbildning samt erfarenhet av arbete med målgruppen. Som fritidsledare hos oss behöver du ha en hög medvetenhet kring salutogen teori där du även kan tillämpa och förklara främjande metoder praktiskt i verksamheten i samspel med dina kollegor. Du behöver även ha kunskap om och erfarenhet av att arbeta med återkoppling då det ingår i arbetet. Du behöver ha förmågan att planera, genomföra och utvärdera ditt eget och arbetsgruppens arbete samt identifiera utvecklingsbehov. 

Vi ser gärna att du utöver ditt fritidsledarskap har med dig fler kompetenser som kan bidra till verksamhetens utveckling. Detta kan till exempel handla om erfarenhet av att projektleda unga där du kan bidra i arbetet med ungas delaktighet och inflytande. 

Vi erbjuder

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Inom enheten finns stora möjligheter till kompetensutveckling och ett stort engagemang från kollegor och ledning.

Om anställningen

  • Tillsvidareanställning 100% med 6 månaders provanställning
  • Månadslön enligt överenskommelse
  • Tjänstgöring främst kvällstid, minst 2 ½ kvällar i veckan, ibland dagtid
  • Tillträde enligt överenskommelse

Utdrag ur belastningsregistret

I enlighet med Nacka Socialnämndens beslut krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister i samband med anställning. Använd blankett 442.5. Begär "digitalt registerutdrag" till din digitala brevlåda i samband med att du skickar in din ansökan för att underlätta i rekryteringsprocessen. 

Intresserad?

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan!

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Ekdal, Tf. biträdande verksamhetschef på johan.ekdal@nacka.se eller 070-431 12 11.

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett personligt brev där det framgår varför du söker tjänsten, vad du har för relevant erfarenhet och vad du skulle vilja bidra med till våra verksamheter.

Rekryteringsprocessen består av intervju och referenstagning. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är söndagen den 20 juni 2024.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/318
Kontakt
  • Johan Ekdal, 0704311211
Facklig företrädare
  • Kommunal, Pyret Due Hedlund, pyret.due.hedlund@nacka.se
  • Vision, Yvette Forssmark (ordförande), yvette.forssmark@nacka.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb