Tillbaka

Förskollärare till Björknässkolans särskola

Nacka kommun, Välfärd skola, Björknässkolan, Björknäs grundsärskola

Nacka är en enkel, smart och nyskapande kommun som utvecklas i takt med Nackaborna. En attraktiv plats där stadens puls möter skog och hav där människor kan förverkliga sina drömmar. Visionen om öppenhet och mångfald, och värderingen med förtroende och tillit, är ledstjärnor för vår framgång. Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Vi behöver därför dig som vill bidra till maximalt värde för skattepengarna och som har vad som krävs för att utvecklas med oss.

Nackas kommunala skolor når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Genom ny och beprövad pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Björknäs grundsärskola är en skola för elever med flerfunktionsnedsättningar. Skolan ligger i Saltsjö-Boo Nacka kommun i ett naturskönt område nära vatten och skog. Inom verksamheten finns det en specialförskola med 5 barn, grundsärskola med 25 elever samt en gymnasiesärskola med 7 elever.

 

Arbetssätt

Inom skolan har vi en helhetssyn på eleven där träning, kommunikation och samspel utvecklar och främjar elevens behov och utveckling. Samverkan med vårdnadshavarna är en viktig del av det dagliga arbetet. Vi har ett nära samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten när det gäller pedagogisk utveckling och fortbildning av personal men även Syncentralen samt Habiliteringen som regelbundet kommer ut till skolan. 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med ansvarig speciallärare vara delaktig att utveckla den pedagogiska verksamheten i en klass för elever med flerfunktionsnedsättningar med bl.a. autism. Tillsamman med specialläraren och elevassistenterna formar du en skoldag utifrån varje elevs särskilda behov och utveckling.

 

IT

Vi arbetar mycket med IT-hjälpmedel som till exempel datorpekskärmar, Soundbeam, iPad och Smartboard med eleverna. På enheten finns också två IT-resurser som stöttar upp personalen.

 

Personal

Skolan har hög personaltäthet och det finns en bred pedagogisk kompetens och stor erfarenhet av att arbeta med barn som har flerfunktionsnedsättningar både bland pedagoger och elevassistenter. Vi har goda kunskaper i AKK och TAKK, alternativ kompletterande kommunikation vilket innefattar bland annat tecken som stöd och olika former av bildkommunikation, såsom PCS bilder och digitala bilder.

 

Kvalifikationer

Du ska ha en pedagogisk utbildning

Erfarenhet att ha arbetat med elever med flerfunktionsnedsättningar och autism

Kunskap om TBA

 

Kvalifikationer som är meriterande

- erfarenhet av AKK och TAKK

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att Du ska passa in i vårt team.

 

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Lön: Månadslön

 

Kontaktpersoner

Lennart Pilfalk biträdande rektor,  0704-318502

Leif Högström, rektor, 070-4318510

 

Ansökan

Ansök genom att klicka på "Sök Jobbet" längst ned i annonsen

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk internt.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde HT 2018
Löneform Månadslön efter överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/371
Kontakt
  • Lennart Pilfalk, 087188502
  • Leif Högström, 087188510
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-08-10