Nacka kommun,äldreenheten, Biståndshandläggargruppen

<!--StartFragment -->Vill du ha ett omväxlande arbete och bli en del av ett proffsigt team som varje dag arbetar för att göra skillnad för Nackas seniorer? Vi söker nu två vikarierande biståndshandläggare. Var med och bli en värdefull del av vårt entusiastiska och kreativa team, där arbetsglädje och ett starkt fokus på uppdraget genomsyrar vårt dagliga arbete!

Ditt uppdrag:

Äldreenheten har i uppdrag att säkra att Nackabor över 65 år får det stöd de behöver för att leva under trygga förhållanden. Genom flexibilitet och gemensamt ansvarstagande möter vi våra kunder i en äldreomsorg som står inför en spännande framtid där vi tillsammans behöver hitta de bästa lösningarna utifrån demografiska utmaningar, pandemins lärdomar och välfärdsteknikens möjligheter. Vi arbetar mot tydliga mål och med Nackas seniorer i fokus. Hos oss är medarbetarna vår viktigaste resurs.

Äldreenhetens biståndshandläggarteam består av två team med cirka 15 medarbetare i varje team. I det ena teamet (team två) finns en boendesamordning som bland annat ansvarar för placeringar på särskilt boende, dagverksamhet och korttidsboende.

I uppdraget som biståndshandläggare ingår det att:

 • Ta emot ansökningar, utreda och fatta beslut om insatser för Nackabor över 65 år, samt att följa upp besluten, enligt Socialtjänstlagen. Vi arbetar med individens behov i centrum (IBIC).
 • Ha långtgående delegation att fatta beslut om de flesta insatser.
 • Ge relevant information och vägledning samt att informera/vägleda i valet av anordnare enligt Nackas kundval.
 • Samverka internt inom kommunen och externt med exempelvis hälso- och sjukvård och andra myndigheter.
 • Vara delaktig i att utveckla enhetens arbete.

Är det här du?

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som tycker om att arbeta i team såväl som självständigt, samt gillar att dela med dig av din kunskap. För att trivas i rollen bör du ha fallenhet för att bygga relationer då du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt. Vi önskar att du som söker är nyfiken och kreativ och gillar utveckling. Rollen kräver att du har ett strukturerat arbetssätt samt god prioriteringsförmåga. Du arbetar rättssäkert och har en mycket god kommunikativ förmåga i så väl tal som skrift.

Vi söker dig som har:

 • Socionomexamen

Meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet av biståndshandläggning för äldre.
 • Erfarenhet av arbetssättet IBIC.
 • Erfarenhet av arbete i verksamhetssystemet Pulsen Combine.
 • B-körkort.

Vi erbjuder :

Du erbjuds en bred och självständig roll. Här får du chansen att arbeta i en kvalitetskommun som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. Äldreenhetens arbete genomsyras av vår strategi för hälsosamt åldrande och att vara en äldrevänlig kommun.

Läs mer om våra Förmåner här.

Intresserad?

Vikariat under ett år from 1 september. 31 augusti eller enligt ök.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Linda Eneqvist, Gruppchef linda.eneqvist@nacka.se/Linkedin eller Elin Bengtsson, Gruppchef, elin.bengtsson@nacka.se / Linkedin

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-07-01

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/280
Kontakt
 • Elin Bengtsson, +4687188503
 • Linda Eneqvist, +4687189339
Facklig företrädare
 • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
 • Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb