Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Ektorps anpassade grundskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Har du både erfarenhet och intresse av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning? Drivs du av utmaningen att arbeta på en ny skola som är under uppbyggnad? Sök då rollen som elevassistent på Ektorps anpassade grundskola redan idag!

Välkommen till Ektorps anpassade grundskola
I januari 2024 startade Ektorps anpassade grundskola som en del i Skuru-Duvnäs rektorsområde. Verksamheten kommer successivt byggas upp med fler elever och personal. Skolan är för elever med intellektuell funktionsnedsättning som läser ämnen eller ämnesområden i årskurs 1-9. Vi erbjuder fritids i samma lokaler och med samma personal som under skoldagen för att skapa en trygg helhet för våra elever. Vi arbetar medvetet för att stärka elevernas egen förmåga såväl i sin kunskapsutveckling som att ta sig an vardagsaktiviteter. Läs mer om oss här

Ditt uppdrag
I rollen som elevassistent arbetar du med elever som går på anpassad skola. Du ansvarar för elever med intellektuell funktionsnedsättning som läser ämnen eller ämnesområden. Du har ett nära och tätt samarbete med lärare och övriga elevassistenter i ditt arbetslag. Arbetslaget träffas varje vecka för planering och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Du följer och stödjer elever i alla undervisningsmoment under hela skoldagen samt i fritidsverksamhet. Det är läraren som planerar och skapar undervisningsmaterial men du är delaktig i genomförandet. Vidare hjälper du till med elevers grundläggande behov som mat och hygien samt säkerställer elevers trygghet, trivsel och utveckling både socialt- och kunskapsmässigt. Du är även med när elever genomför utflykter och aktiviteter utanför skolan.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • gymnasial utbildning
  • god kunskap om och erfarenhet av att arbeta med barn med intellektuell funktionsnedsättning
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • kunskap om och erfarenhet av att arbeta med barn inom autismspektrum och/eller den anpassade grundskolan
  • erfarenhet av att arbeta inom skola, förskola och/eller vård och omsorg, exempelvis inom personlig assistans, korttidsboende, daglig verksamhet eller annan verksamhet där du haft hand om andra
  • gymnasieutbildning med inriktning mot barn- och fritid eller vård och omsorg
  • utbildning eller genomförda kurser inom intellektuell funktionsnedsättning
  • kunskap inom teckenkommunikation och/eller andra alternativa kommunikationssätt som exempelvis bildstödskommunikation.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är lyhörd och öppen för kollegors tankar samt förstår vikten av ett nära samarbete. Inom givna ramar tar du egna initiativ, löser problem och stöttar andra utan att invänta instruktioner. Du kan hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt och problem samt har lätt att anpassa dig både efter ändrade omständigheter och utifrån verksamhetens och elevernas behov. Du är öppen för nya situationer och lösningar samt har förmåga att tänka om och nytt. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga och pressade situationer. För att trivas i rollen är det viktigt att du är en uthållig person som förblir motiverad och drivs av såväl små som större framsteg hos våra elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Ektorps anpassade grundskola är i uppstarten förlagd till Skuru skola i fantastiskt ljusa och fina lokaler. Vi ligger invid Skurusundet med direkt närhet till vatten, grönområden och lekparker.

Förutom vacker närmiljö och goda kommunikationer erbjuder Ektorps anpassade grundskola bland annat subventionerade lunchmåltider och tillgång till fri parkering. Hos oss får du engagerade, erfarna och kompetenta kollegor. Vi erbjuder dig möjlighet att få arbeta på en ny skola som är under uppbyggnad, vilket självklart leder till både möjligheter och utmaningar. I samverkan med kollegor och skolledning får du vara med att ta fram och sätta nya rutiner och arbetssätt.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Kjellkvist på 070-431 9706 och via linda.kjellkvist@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-07-02. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/293
Kontakt
  • Linda Kjellkvist (biträdande rektor), 0704319706,linda.kjellkvist@nacka.se
Facklig företrädare
  • Kommunal, Pyret Due Hedlund, pyret.due-hedlund@nacka.se
Publicerat 2024-06-25
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb