Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Skuru-Duvnäs resursskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Har du både erfarenhet och intresse av att arbeta med barn inom autismspektrum? Vill du arbeta med erfarna kollegor som vill samarbeta och lära sig av varandra? Vill du vara med och utveckla en nyetablerad resursskola? Tveka i så fall inte att söka till Skuru-Duvnäs resursskola som nu söker en kompetent och engagerad lärare i årskurs 4-6!

Ditt uppdrag
I rollen som lärare undervisar du främst våra elever i årskurs 4-6. Du undervisar i framför allt svenska och SO- ämnen både i mindre grupper och enskilt. Du anpassar undervisningen utifrån elevernas behov, intressen och förutsättningar. Du använder dig av tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Tiden utanför klassrummet är minst lika viktig som tiden i klassrummet. Du har, tillsammans med resurspedagoger/elevassistenter och lärarkollegor, delat ansvar för elevernas hela skoldag. Det betyder att ni, genom nära samarbete, har ansvar för såväl undervisning som raster, lunch och övergångar.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen utifrån läroplanen för att uppnå maximal utveckling hos eleverna. Du följer upp, bedömer och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. Du samverkar kring elevernas behov med andra instanser, både inom och utanför skolan. Vidare ingår mentorskap, utvecklingssamtal och nästan daglig dialog med vårdnadshavare.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • lärarlegitimation med bred ämnesbehörighet
 • god kunskap om och flerårig erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrum
 • kunskap om och erfarenhet av tydliggörande pedagogik och positivt beteendestöd
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

 • lärarbehörighet för åk 1-6
 • erfarenhet av att undervisa på resursskola
 • erfarenhet av att arbeta som lärare på mellanstadiet
 • erfarenhet av att arbeta med elever med multipla NPF-diagnoser
 • relevanta utbildningar eller kurser inom autismspektrum.


Är det här du?
För att lyckas som lärare hos oss är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som har både intresse av och förmåga att samarbeta med elever, vårdnadshavare, kollegor och relevanta externa instanser. Du är lyhörd och öppen för kollegors tankar samt förstår vikten av nära samarbete. Du ser allas arbete, oavsett roll och utbildning, som lika viktigt. Du kan hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt och problem samt har lätt att anpassa dig både efter ändrade omständigheter och utifrån verksamhetens och elevernas behov. Du är öppen för nya situationer och lösningar samt har förmåga att tänka om och nytt. Du förstår att elever har olika förutsättningar och behov samt att de tar till sig kunskap och kommunicerar på olika sätt. Det gör att du anpassar ditt val av arbetssätt och verktyg efter varje elev. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga och pressade situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Skuru-Duvnäs resursskola riktar sig till elever inom autismspektrumtillstånd som är i behov av att få särskilt stöd i anpassade lokaler och i en mindre grupp. Flera av eleverna har också andra diagnoser inom NPF. Resursskolan följer grundskolans läroplan. Den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är anpassad utifrån elevens förutsättningar och behov. Vi har barn i åldrarna sju till 16 år vilket ger oss möjligheten att arbeta med den röda tråden genom hela elevens grundskoletid. 

Skuru-Duvnäs resursskola är en växande och välfungerande skola som startades under hösten 2023. Vi har vacker närmiljö med skog, vatten och natur runtomkring. Vi ligger centralt beläget i Skuru-Duvnäs med goda kommunikationer. Arbetsplatsen kännetecknas av gott kamratskap och nära samarbete. Det kollegiala samarbetet är viktigt hos oss. 

Som lärare hos oss får du arbeta med engagerade, erfarna och kompetenta kollegor som har stort intresse av att arbeta med elever inom autismspektrumtillstånd. Vi erbjuder dig möjlighet att tillhöra ett team med stor öppenhet och flexibilitet. Hos oss får du möjlighet att styra, påverka och utveckla mycket själv. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Kjellkvist på 070-431 9706 och via linda.kjellkvist@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-08-04. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/294
Kontakt
 • Linda Kjellkvist (biträdande rektor), 0704319706,linda.kjellkvist@nacka.se
Facklig företrädare
 • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-07-01
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb