Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Vilans skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Vill du arbeta som lärare på en liten trivsam skola med fin gemenskap? Brinner du också för pedagogisk utveckling? Tycker du det är roligt att röra dig mellan flera olika klasser och årskurser? Sök då rollen som lärare i engelska, matematik, NO och teknik i årskurs 1–3 på Vilans skola redan idag!

Ditt uppdrag
I rollen som lärare i årskurs 1–3 undervisar du tre klasser i engelska, NO och teknik. Undervisningen sker till stor del i halvklass. Du arbetar i olika årskurser och rör dig mellan olika klasser. Du verkar även som en förstärkning mot elever som är i behov av extra stöd i matematik.

Som lärare är du ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisning i dina ämnen utifrån läroplanen. Du anpassar undervisningen utifrån elevernas behov, intressen och förutsättningar. Du följer upp, bedömer och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. För att skapa rätt förutsättningar för elever krävs ett nära samarbete med skolans fritids, övriga lärare, elevhälsoteam och vid behov det specialpedagogiska teamet.

Du ingår i ett arbetslag för F-3 bestående av lärare och fritidspersonal. Ni samarbetar gällande elever, planering, bedömning, pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiskt kvalitetsarbete. Det finns utrymme att påverka och utveckla undervisningen utifrån intresse, kunskap och erfarenhet. I uppdraget kan det ingå mentorskap.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årkurs 1–3 i engelska, NO, teknik, matematik och svenska
  • kunskap i och/eller erfarenhet av läs- och skrivinlärning
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av att arbeta som lärare
  • erfarenhet av att undervisa elever i årskurs 1–3
  • erfarenhet av mentorskap
  • god digital kompetens med god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
  • kunskap i och erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd.


Är det här du?
För att trivas i rollen som lärare hos oss behöver du tycka det är roligt att röra dig mellan flera klasser samt ansvara för flera årskurser. Du både har intresse och förmåga att varje dag samarbeta med många olika elever och kollegor. Då du kommer röra dig mellan olika grupper och årskurser är det viktigt att du är flexibel och stabil. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du tar egna initiativ, löser problem och stöttar andra utan att invänta instruktioner. Vi arbetar aktivt utifrån mål samt med att kontinuerligt utveckla verksamheten och kvaliteten i undervisningen. Det är därmed viktigt att du både är intresserad och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Vidare är du en trygg och professionell person som vågar testa nytt, dela med dig och komma med förslag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vilans skola ligger vackert belägen i Sickla vid Danviken, cirka 10 minuter med buss från Slussen. Vi är en liten trivsam skola med fin gemenskap där alla, såväl elever som personal, känner alla. Vi har nöjda vårdnadshavare, stolta medarbetare och trygga elever som får fina resultat. Skolan har ett fantastiskt elevhälsoteam och trygghetsteam. Vi satsar framåt på pedagogisk utveckling med moderna verktyg och gemensamma förhållningssätt. Vi sätter mål, både på kort och lång sikt, och hittar gemensamma strategier för att nå dem. Allt vi gör, ska leda till bättre resultat för eleverna. Som lärare hos oss får du engagerade, erfarna och kompetenta kollegor som stöttar och vill samarbeta med varandra. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Maria Rudling på maria.rudling@nacka.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-07-07. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.  Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/295
Kontakt
  • Maria Rudling (biträdande rektor), maria.rudling@nacka.se
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb