Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Björknässkolan

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Är du en driven, nyfiken och kreativ lärare som vill undervisa elever i årskurs 2-9 i textilslöjd? Vill du arbeta med kompetenta och erfarna kollegor i en väl fungerande skola? Sök då rollen som lärare i textilslöjd på Björknässkolan redan idag!

Ditt uppdrag
Som lärare i textilslöjd undervisar du elever i årskurs 2-9. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i ditt ämne utifrån läroplanen. Du följer upp, bedömer, betygsätter och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. Du undervisar i olika tekniker samt lär elever att skissa och planera sitt arbete. Du stöttar eleven igenom arbetsprocessen, från skiss fram till ett färdigt resultat. Vidare ger du elever utrymme för egna idéer och uttryck. Som slöjdlärare kommunicerar och lär du ut nyttan av ämnet slöjd. Förutom de praktiska momenten ingår teori gällande exempelvis tekniker, material, hållbarhetstänk, återvinning och återbruk av material.

Undervisningen sker i halvklass. Våra klasser har cirka 27 elever. Då alla våra elever har en bärbar dator är det viktigt att du använder och är intresserad av digital teknik i din undervisning. I rollen ingår mentorskap för en grupp elever, vanligtvis runt 15 elever som du stödjer i deras skoldag. Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Du ingår både i ett arbetslag bestående av en blandning av ämneslärare samt ett ämneslag för de praktiska estetiska lärarna. På skolan arbetar fyra lärare inom slöjd. Ni samarbetar gällande planering, bedömning, betygsättning och systematiskt kvalitetsarbete. Vidare förväntas du påverka och utveckla undervisningen i slöjd utifrån intresse, kunskap och erfarenhet.

Din erfarenhet

För denna tjänst krävs att du har:

  • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årskurs 2-9 i slöjd
  • god digital kompetens med god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av att undervisa i textilslöjd
  • erfarenhet av att undervisa elever i årskurs 2-9
  • ämnesbehörighet i andra ämnen än slöjd
  • erfarenhet av mentorskap
  • kunskap i och erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av stöd.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person med god självinsikt. Du både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förstår vikten av samarbete med dina ämneskollegor för att utveckla ämnet slöjd samt få ihop slöjd till ett ämne. Du förstår samtidig att elever och grupper har olika förutsättningar och behov samt tar till sig kunskap på olika sätt. Det gör att du även anpassar ditt val av arbetssätt och verktyg efter varje elev och grupp. För att lyckas som lärare i slöjd är det viktigt att du är kreativ. Du är kreativ i såväl din undervisning som ditt sätt att lösa uppgifter och problem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Björknässkolan är en F-9 skola med cirka 860 elever som är beläget i ett naturskönt område nära hav, sjöar och skog. Det finns både goda kommunikationer och god tillgång till fri parkering. Vi har en tydlig struktur samt bra relation mellan medarbetare och chefer. Vi har stor tilltro till allas kompetens samt litar på att var och en alltid gör sitt bästa för att uppnå ett bra resultat. Våra medarbetare upplever en hög trivsel. Det är inte ovanligt att komma tillbaka hit efter att ha prövat annan arbetsplats. Skolan har en stark tradition att använda modern teknik samt har en mycket god digital infrastruktur. Lär mer om Björknässkolan här och titta gärna på en film om oss här

Som lärare i slöjd får du arbeta tillsammans med kunniga, professionella, trevliga och hjälpsamma kolleger. Du får god stöttning av en kompetent mentorskollega samt disponerar du en egen dator och arbetsplats. Slöjdsalarna är särskilt utformade utifrån ämnet. I nära anslutning till slöjdsalarna finns även din och dina ämneskollegors arbetsplats, vilket ger goda förutsättningar till diskussioner, samarbeten och skolutveckling. Som slöjdlärare får du möjlighet att samarbeta med andra lärare vilket får verksamheten att växa och utvecklas i samklang med våra elever. Även våra lärarstudenter bidrar till utveckling och reflektion. Hos oss får du även möjlighet att påverka och utveckla din roll och undervisning utifrån kunskap, erfarenhet och intresse.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Jens Lindgren på 070-4318510 och jens.lindgren@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-24. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/301
Kontakt
  • Jens Lindgren (biträdande rektor), 070-4318510,jens.lindgren@nacka.se
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb