Nacka kommun, utbildningsenheten

Vill du jobba och utvecklas i en framåtlutad organisation tillsammans med fantastiska medarbetare? Sök till oss! Utbildningsenheten rekryterar nu en handläggare för skola och fritidshem

Ditt uppdrag

Nacka är sedan många år en av landets mest välrenommerade skolkommuner. Vi har goda resultat och väl utvecklade modeller för styrning med kundval och kvalitetsarbete. Nacka ger likvärdiga förutsättningar för kommunala och fristående aktörer.  

Utbildningsenheten har 32 medarbetare, och vårt ansvar sträcker sig från förskola till och med vuxenutbildning. Enheten ansvarar för kundvalssystem, resursfördelning, uppföljning, utvärdering och kvalitetsarbete på övergripande nivå samt vissa myndighetsuppgifter. Vi stödjer två politiska nämnder, utbildningsnämnden och nämnden för arbete och försörjning.  

Enheten leds av enhetschef Carina Legerius genom ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Tillsammans med biträdande enhetschef, Annica Bergström, vill vi skapa förutsättningar för medarbetarna att ta initiativ och driva utveckling. 

Är det här du?

Vi söker en handläggare i arbetet med skolval och skolplaceringar i grundskolan. Arbetet omfattar även kundvalsfrågor för fritidshem och förskola. I arbetet ingår dagliga kontakter med rektorer och vårdnadshavare. Arbetet sker i nära samarbete med andra medarbetare på enheten.

Arbetet innebär handläggning av skolansökningar och administration i enhetens digitala systemstöd, skolvalsplattformen Mitt skolval, och IST Administration som är under införande. Arbetssätten utvecklas i och med införande av nytt systemstöd och handläggaren är kontinuerligt delaktig i utvecklingsarbetet.


Din erfarenhet:

Vi söker dig med erfarenhet av :

  • Administrativt arbete, inom utbildningsområdet i en kommun eller i en annan organisation som arbetar med utbildning.
  • Arbetat med kundval eller skolval
  • Systemkunskap i Mitt skolval och IST Administration.

Rollen innebär många olika kontaktytor. För att trivas har du lätt för att samarbeta och skapa kontakter internt och externt. Som person är du serviceinriktad och har ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt, samtidigt som du värnar rättssäkerheten i handläggningen. Vi söker dig som är självständig och tar tag i det som behövs göras, arbetar noggrant och strukturerat samt har mycket god digital kompetens. Du gillar ett högt arbetstempo och är van att arbeta mot deadlines.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder:

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Lä mer om våra förmåner här.

Intresserad? 

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig, Annica.bergström@nacka.se.
Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-06-24.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/303
Kontakt
  • Annica Bergström, +4687189508
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
  • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb