Nacka kommun, Myndighets- och huvudmannaenheter samt stöd, enheten för strategiskt klimat- och miljöarbete

Energi- och klimatrådgivningen i Sveriges kommuner arbetar på uppdrag av Energimyndigheten genom olika nationella projekt för att bidra till att nå Sveriges klimatmål. Rådgivningen i Nacka/Värmdö ingår också i samarbeten och nätverk lokalt och regionalt där vi tillsammans arbetar för en minskad energianvändning och minskad klimatpåverkan.

Denna tjänst är en projektanställning för att komplettera energi och klimatrådgivaren i Nacka och under två år möta upp en stark efterfrågan på energi- och klimatrådgivning i Nacka.

Ditt uppdrag
Som energi- och klimatrådgivare ger du råd och förmedlar kunskap till invånare och verksamma i Nacka. Besök på plats hos småhusägare, företag och bostadsrättsföreningar är en naturlig del samtidigt som telefon, e-post och informationsmöten kompletterar kontaktvägarna till de som behöver råd.

I arbetsuppgifterna ingår även att arrangera evenemang och föreläsningar samt delta och leda projekt inom energieffektivisering. Det kan dels handla om att internt i kommunorganisationen stå till förfogande och bidra med kunskap för energieffektivisering inom det kommunala fastighetsbeståndet. Dels bistå i att göra kloka avvägningar om smarta energi- och klimatval i stadsbyggnadsprocessen. En annan del av arbetsuppgifterna är att bistå tillsynspersonal att utifrån miljöbalken kommunicera och göra kloka avvägningar vad gäller krav på energieffektivisering gentemot företag och fastighetsägare.

Arbetet utförs till del digitalt, vilket ger möjligheter till distansarbete men arbetet innebär att du, när det krävs, behöver finnas tillgänglig på kontoret. Miljöenheten utgår från en överenskommelse att vi jobbar två dagar per vecka på kontoret, resterande dagar kan ske på distans om arbetet så medger.

Projektanställning förutsätter att medel avsätts ur Nacka kommuns framtidsfonder.

Din erfarenhet
- Arbetslivserfarenhet inom energi eller byggnadsteknikområdet
- Examen inom miljö med energiinriktning
- Stort intresse för energi- och klimatfrågor.
- Tidigare erfarenhet av arbete med energieffektivisering eller energirådgivning är meriterande.
- Utbildning som energi- och klimatrådgivare genom energimyndigheten är självklart meriterande.
- Tjänstens innehåll och inriktning kräver att du har svenskt körkort.

Är det här du?
Som person är du ansvarsfull, strukturerad, drivande och kan arbeta med flera processer parallellt. Du har ett lyhört förhållningssätt, är kommunikativ och har en förmåga att skapa förtroende och inspirera våra rådsökande till en förändring. Detta gör du genom att på ett enkelt och pedagogiskt sätt förmedla kunskap inom klimat och energieffektiviseringsområdet. Vi tror därför att du har ett äkta och övertygande engagemang som gör att människor lyssnar och tar till sig dina råd. För att lyckas i tjänsten har du en förmåga att jobba självständigt, ta initiativ och driva egna projekt. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Välkommen till en arbetsplats med ett härligt gäng som brinner för miljö- och klimatfrågan, och som gör skillnad varje dag. Du kommer ingå i en grupp med 9 andra miljöutredare, miljösamordnare och miljöspecialister på miljöenheten som i övrigt består av 30 medarbetare. Du kommer att få arbeta mot tydliga och utmanande mål med frihet under eget ansvar och samtidigt bidra till samhällsnyttan i en kommun i ständig utveckling och med klimatet i fokus. Vi verkar för en hälsosam arbetsmiljö där arbete och fritid ska gå att kombinera. Vi erbjuder givetvis en friskvårdstimme per vecka samtidigt som friskvårdsbidraget är 3000kr/år och vi har ett väl tilltaget gym i stadshuset. Till Nacka är det nära, med cykel alternativt kollektivt med direktbussar från Slussen.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av oss i Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Persson, miljö- och bygglovdirektör och tf miljöchef, på charlotte.2.persson@nacka.se, 08 718 91 13 och/eller LinkedIn.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Sista ansökningsdag är 2023-03-26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/30
Kontakt
  • Charlotte Persson, tf miljöchef, 087189113
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kommunens växel, 087188000(vxl)
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb