Nacka kommun, Välfärd samhällsservice, Omsorg och assistans, Gruppbostäder

Är du vår nya medarbetare som drivs av att utveckla och förbättra vardagen för personer med funktionsnedsättning? Sätter du individen i fokus, jobbar metodiskt och är tålmodig samt har ett intresse för kultur och skapande? Sök till oss redan idag!

Ditt uppdrag

Lakegatans gruppbostad är ett boende enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som ligger på gångavstånd från Fisksätra centrum med närhet till både natur och lokaltrafik. Här erbjuder vi en trygg och hemlik miljö med personal dygnets alla timmar, årets alla dagar. Hos oss bor det sju aktiva kunder i egna lägenheter med tillgång till gemenskapshetsutrymmen med en stor uteplats. På Lakegatan arbetar du i ett team av engagerade medarbetare.

I rollen som stödassistent utgår du från kundens individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera kunden till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

På Lakegatans gruppbostad arbetar du dag, kväll, helg och sovande jour.

Är det här du?

Vi söker dig som drivs av att skapa en bra vardag för våra kunder och brinner för att de ska ha ett meningsfullt liv. Du har gedigen kunskap och erfarenhet inom funktionsnedsättningsområdet och en god förståelse för vad vårt uppdrag enligt LSS innebär. Du sätter alltid individens välbefinnande och behov i fokus och är duktig på att prioritera i det dagliga arbetet. Några av våra kunder har ett omfattande behov av stöd i vardagen och du behöver därför vara van vid omvårdnadsinsatser.

Som person är du tålmodig och kan skapa trygghet samt förtroende hos kunderna. Du är lyhörd och har ett flexibelt förhållningssätt, både i ditt arbetssätt och ditt bemötande mot kund. Vi söker dig som är kommunikativ samt tycker om att arbeta med andra likväl som självständigt. Du tar ansvar och känner dig trygg i att fatta självständiga beslut. Du trivs med att utveckla arbetssätt och metoder för att skapa en meningsfull vardag för kunden.

Din erfarenhet

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du har:

 • Avslutad utbildning inom vård- och omsorg/barn- och fritid med kurser lästa inom
 • funktionsnedsättning/specialpedagogik, eller minst tre års dokumenterad erfarenhet av arbete inom
 • liknande verksamhet
 • Erfarenhet av autism och kognitiv funktionsnedsättning bland vuxna
 • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande
 • Dator- och dokumentationsvana samt erfarenhet av genomförandeplan
 • Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift
 • Förmåga att hantera kunder med ett stort omvårdnadsbehov

Har du dessutom utbildning och/eller erfarenhet i IBIC, AKK och tydliggörande pedagogik är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din vilja att utveckla dig själv och verksamheten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete där kunden alltid är i fokus. Vårt mål är att våra kunder ska ha ett liv på egna villkor. Vi är just nu inne i ett stort utvecklingsarbete och erbjuder ett varierat arbete där du får vara med och påverka och bidra till förändring.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Som anställd erbjuds du att arbeta enligt flexibel arbetstidsmodell. Det vill säga, du har rätt att jobba heltid eller deltid och har möjlighet att påverka dina arbetstider utifrån verksamhetens behov.

Om anställningen

 • Tillsvidareanställning (6 månader provanställning)
 • Tjänstgöring sker dag, kväll, helg och sovande jour
 • Omgående med hänsyn till uppsägningstid

Utdrag ur belastningsregistret

I enlighet med Nacka Socialnämndens beslut krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister i samband med anställning. Använd blankett 442.5. Begär "digitalt registerutdrag" till din digitala brevlåda i samband med att du skickar in din ansökan för att underlätta i rekryteringsprocessen. 

Intresserad?

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan!

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande verksamhetschef, Hajer Mahmoud Keliem på +4670 431 89 26 eller hajer.mahmoudkeliem@nacka.se samt rekryteringsspecialist, Ebba Sjöqvist på +4670 431 96 58 eller ebba.sjoqvist@nacka.se.

Rekryteringsprocessen består av intervjuer, verksamhetsbesök och referenstagning. Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-06-14.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt flexibel arbetstidsmodell
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/252
Kontakt
 • Ebba Sjöqvist, Rekryteringsspecialist, +46704319658
 • Hajer Mahmoud Keliem, Biträdande verksamhetschef, +46704318926
Facklig företrädare
 • Vision, Yvette Forssmark (ordförande), yvette.forssmark@nacka.se
 • Kommunal, Jenny Hjelte, jenny.hjelte@nacka.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb