Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Nacka gymnasium

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Nacka gymnasium är en stor och attraktiv gymnasieskola med ett centralt läge tio minuter från Slussen och promenadavstånd till Nacka Forum. Skolan har 200 anställda och ca 2 200 elever fördelade på 18 utbildningar, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Skolan har i över tio år varit en av de populäraste gymnasieskolorna i länet. I SKR:s jämförelser mellan kommunala gymnasieskolor i Sverige ligger Nacka gymnasium i topp.

En riktig skola - så brukar våra elever beskriva Nacka gymnasium och det är en beskrivning som vi tycker stämmer bra. På Nacka gymnasium finns allt vad man kan förvänta sig av ett gymnasium där man tar utbildning på allvar. Helt enkelt en trygg miljö där förutsättningarna finns för att man som elev ska lyckas med sina studier.

Nacka gymnasium söker lärare och APL-ansvarig till ett av Sveriges bästa byggprogram

Uppdraget som lärare och APL-ansvarig

Ansvara för våra elever i årskurs tre och det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) i år tre. I uppdraget ingår anskaffning av APL-platser, företagskontakter, säkerställa att alla handledare har rätt kompetens, trepartssamtal, betygsättning av kurser som ligger inom APL och undervisning av elever som saknar moment från APL är några av arbetsuppgifter som ingår i tjänsten.   

På Nacka gymnasium arbetar vi i arbetslag och du kommer att vara en viktig del i byggarbetslaget. I arbetslaget arbetar du med infärgning och tillsammans med biträdande rektor, arbetslagsledaren och lärarna i arbetslaget utvecklar programmet samt det gemensamma elevhälsoarbetet. Inköp av material, ansvar för tjänstebil samt underhåll och säkerhetsarbete av maskiner och bygghall delas upp mellan bygglärarna.

Från höstterminen utökar vi antalet elever i år ett från 20 till 24 elever. De flesta eleverna blir träarbetare och en handfull betongarbetare. Efter examen får 75% till 95% erbjudande om anställning på sin APL-platser. Skolan erbjuder lärlingsutbildning eller vanlig APL.

 

Vi söker dig som har

 • Lärarlegitimation med ämnesbehörighet inom husbyggnad
 • Yrkeserfarenhet som träarbetare
 • Flera års erfarenhet av byggbranschen
 • Stort kontaktnät i byggbranschen
 • Erfarenhet av undervisning
 • Erfarenhet av att driva projekt
 • Van att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg

Vi vill att du:

 • Har goda förhållningssätt och samarbetar professionellt med andra
 • Är modig, vågar göra, är självständig och utvärderar
 • Är lyhörd, lyssnar aktivt, arbetar med kunskapsspridning och kunskapsdelning
 • Är nytänkande och letar efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder
På Nacka gymnasium arbetar du med kompetenta, legitimerade och behöriga kollegor i en välfungerande och modern IT-miljö. Du har tillgång till goda resurser och inarbetade specialist- och stödfunktioner. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Självklart har du en egen dator och arbetsplats.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Krister Bergström 08-718 79 82, krister.bergstrom@nacka.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-12 Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-80
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/274
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb