Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Ältadalens förskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Ältadalens förskola är en nybyggd förskola med lokaler och utrustning för framtiden. Hos oss står hög kvalitet och verksamhet utifrån ett barnperspektiv, alltid främst på dagordningen. Vi arbetar utifrån ett tematiskt förhållningssätt som utifrån barnens intressen och nyfikenhet utvecklas i olika mindre projekt. Personalgruppen är organiserad i team vilka alla samarbetar kring en grupp barn i åldrarna 1-3 år och 3-5 år. Under huvuddelen av förskoledagen är alla barn och pedagoger indelade i smågrupper. Förskolans lokaler är fördelade på två plan. Vi har en fantastisk utemiljö tack vare att träd och andra för barnen spännande naturinslag finns kvar inom förskolans gård. Förskolans gård är indelad i fyra små områden vilka alla bidrar till olika former av utforskande lek- och samspel.

Barnskötare till Ältadalens förskola!

Vill du vara med och arbeta med pedagogisk utveckling på en trevligt belägen förskola i Älta?

Här finns god kompetens och erfarenhet och nu söker vi dig som också kan vara med och bidra med goda pedagogiska idéer och som vill arbeta med våra barn genom ett projektinriktat arbetssätt. 

Uppdraget som barnskötare
På Ältadalens förskola arbetar vi i team med 6-7 pedagoger i varje team. I vårt projektinriktade arbetssätt ser vi till att möta barnens intressen och nyfikenhet och stimulera deras utveckling och lärande. Både inomhus- och utomhusmiljön är planerade utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

Din bakgrund

Är du utbildad barnskötare som lockas av att få vara delaktig i att driva utveckling på vår förskola? Då kan det här vara jobbet för dig.

Vi söker nu en utbildad och erfaren barnskötare till Ältadalens förskola. 

Du kommer att arbeta tillsammans i ett team med förskollärare och barnskötare. 

Utifrån styrdokumenten planerar du och dina kollegor verksamheten och omsätter Lpfö 18 mål i det praktiska arbetet. Som barnskötare är du en viktig del i arbetet med att planera och leda det dagliga arbetet och att skapa goda kontakter med vårdnadshavarna. Vi vill att du är en medforskande pedagog som kan utmana barnen genom lek, fantasi och lärande. Du ska ha ett professionellt förhållningssätt. Du är en positiv person med ett lösningsinriktat sätt att tänka. Du bidrar till att vardagen fungerar väl för varje barn och att omsorgen och det pedagogiska arbetet bygger på barnens delaktighet och inflytande.

Du är bekväm med att använda digitala verktyg och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha god ansvarskänsla, flexibilitet och personlig mognad. I barngrupp är du närvarande, fokuserad och sätter barnet i centrum. Vi lägger stor vikt vid att hålla en god arbetsmiljö, därför ser vi att du är trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga och också en stabil närvaro. Du kan använda din kompetens och utnyttja dina kunskaper men också lyfta dina kollegor och se deras styrkor. 

Tillsammans med dina kollegor är du delaktig och bidrar i det systematiska kvalitetsarbetet med att kontinuerligt följa upp och analysera den pedagogiska verksamheten.

Vi erbjuder

 I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.                                                                                            

En förskola med välutvecklad pedagogisk miljö, en stor, inspirerande gård som är lätt att överblicka och ligger i nära anslutning till skog och natur. Varje pedagog har sin egen dator, vilket förenklar vid dokumentation, du har också många digitala verktyg på plats. Vi tillhandahåller arbetskläder för utomhusbruk samt friskvårdsbidrag. 

Intresserad?

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på annie.jamtell@nacka.se eller 08-718 79 36               

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Har du erfarenhet av att arbeta i en likvärdig organisation med teamledare, veckostruktur samt projektbaserat och kvalitetsinriktat arbetssätt är det meriterande. 

Sista ansökningsdag: 4/4-23

Tjänsten tillsätts under förutsättning att ingen övertalighet finns. 

 

Kontakt

Annie Jämtell

Biträdande rektor

Ältadalens förskola

Älta rektorsområde

Telefon: 08-718 79 36

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1/-6 eller enligt ök.
Löneform Månadslön enligt avtal
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 40tim /vecka
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/183
Kontakt
  • Annie Jämtell, +4687187936
Facklig företrädare
  • Pyret Due Hedlund, Kommunal, 087188943
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb