Nacka kommun, omsorgsenheten, Utredning och uppföljning vuxen

Nu söker vi en chef till arbetsgruppen Utredning och Uppföljning Vuxen på Omsorgsenheten. Är du den vi söker?

Ditt fokus kommer vara att leda och stötta medarbetare, så att de kan nå sin bästa potential och ha en god och hållbar arbetsmiljö. Vi tror på ett genuint engagemang för kunden och för arbetsgruppen.

Ditt uppdrag:

Vi söker dig som vill vara med och leda en kompetent och engagerad arbetsgrupp som riktar sig mot nackabor i behov av stöd inom ett flertal verksamhetsområden såsom beroende, psykisk funktionsnedsättning samt sociala bostäder är några av dem.

Gruppen befinner sig i ett spännande utvecklingsskede där frågor som hållbart medarbetarskap, psykologisk trygghet och välfungerande mötesstrukturer och kundfokus står på agendan varje dag.

Gruppen Utredning och Uppföljning Vuxen arbetar med kvalificerade utredningar och beslut i enlighet med gällande lagar och riktlinjer. Två gruppledare stöttar medarbetarna i det dagliga arbetet och driver tillsammans med medarbetarna fattade beslut och utvecklingsfrågor.

Gruppen är indelad i olika inriktningarna:

 • Unga vuxna.
 • Vuxna över 23,
 • Socialpsykiatri
 • Sociala hyreskontrakt och vräkningsförebyggande arbete.

Beslutsdelegationen är låg utifrån devisen att beslut ska fattas på lägsta effektiva nivå, för att på så sätt minimera beslutsvägar och ledtider för den enskilde.

Är det här du?

Som chef för arbetsgruppen Utredning och Uppföljning kommer du ansvara för 22 medarbetare. Ditt dagliga arbete kommer bestå av att stödja gruppledarna i den dagliga verksamheten i gruppen. Du kommer att ha ett nära ledarskap med hög tillgänglighet och följa gruppen i deras utveckling.

Du kommer att vara ansvarig för kvaliteten i din verksamhet, ansvara för din personal, arbetsmiljön samt ekonomin. Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen tar du ett helhetsansvar för verksamheten, samverkar med viktiga parter både internt och externt, leder verksamheten mot uppställda mål samt skapar en attraktiv arbetsplats där medarbetare vill stanna och utvecklas.

Vi söker dig som är relationsskapande, där du tror på ett tillitsbaserat och positivt ledarskap för att skapa förtroende och goda relationer både internt och externt. Detta gör att det är viktigt att du tycker om att samarbeta med olika typer av människor och har en flexibel förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Som ledare är du inlyssnande, tydlig och kommunikativ.

Din erfarenhet:

Vi söker dig som har:

 • Socionomexamen
 • Flerårig chefserfarenhet inom myndighetsutövning.
 • Är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Skapa goda relationer och att samverka med såväl interna samarbetspartners som externa

Meriterande:

 • Vuxenfrågor Missbruk beroende
 • Erfarenhet av arbete med sociala bostäder såsom sociala hyreskontrakt

Vi erbjuder:

Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus ett stenkast från Nacka forum. Att resa hit med buss tar 15 minuter från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg. Nacka kommun värdesätter mångfald och har cirka 4 400 anställda som arbetar för att ge drygt 100 000 Nackabor god service, stor valfrihet och starkt inflytande. Här får du också friheten i möjligheten att jobba hemma, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning.

Lär mer om våra förmåner här.

Intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat chefsförordnande på 3 år.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på helena.lindenius@nacka.se och/ eller Linkedin

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut, självklart är du dock välkommen med din ansökan fram till sista ansökningsdag 2024.04.25

Välkommen till oss!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/57
Kontakt
 • Helena Lindenius, +4687187589
Facklig företrädare
 • Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
 • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb