Nacka kommun, Omsorg och assistans, Daglig verksamhet

Letar du efter ett meningsfullt och utvecklade sommarjobb? Har du relevant utbildning eller tidigare erfarenhet inom LSS? Sök då tjänsten som sommarvikarie till våra dagliga verksamheter.

Ditt uppdrag

Daglig verksamhet vänder sig till vuxna personer med funktionsnedsättning som omfattas av LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Målet med daglig verksamhet är att erbjuda en meningsfull sysselsättning i grupp utifrån deltagarnas behov och förmåga. Vi arbetar strukturerat och pedagogiskt med deltagarna såväl enskilt som i grupp. Här erbjuds olika sysselsättningar, alltifrån natur och miljö, utevistelser, bild och form, matlagning, musikverksamhet till rörelseträning.

Som sommarvikarie inom daglig verksamhet är dina arbetsuppgifter att stödja deltagarna genom att planera, iordningställa och handleda dem efter varje individs behov, t.ex. genom stöd i social aktivitet, måltider och hygienrutiner. Innehållet bygger på aktivitet som bland annat ska bidra till ökad social färdighetsträning. Du kommer också arbeta med olika kommunikationsredskap så som alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och digitala hjälpmedel.  

Du kommer främst att arbeta på en av de dagliga verksamheterna, men kan vid behov behöva vara flexibel och jobba på de andra dagliga verksamheterna.

Är det här du?

Som person är du pedagogisk, lugn och kan skapa en trygghet runt individerna. Du har också en förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter varierande situationer. Ditt arbete och agerande skall alltid ha individens behov i fokus. Vi ser också att du är engagerad, lyhörd och en god lagspelare som även kan arbeta självständigt. Det är viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt och kan stötta dina kollegor vid behov på våra andra enheter inom daglig verksamhet.

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du:

 • Har goda kunskaper i det svenska språket (både i skrift och tal)
 • Har god fysisk förmåga
 • Är minst 18 år

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.  

Som sommarvikarie kommer du att ha din anställning på Stab kompetensförsörjning som har som primär arbetsuppgift att samordna och kvalitetssäkra bemanningen av omsorgspersonal vid korttidsfrånvaro och månadsvikariat. Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta som timvikarie både innan och efter ditt sommarvikariat.

Utdrag från Belastningsregistret

I enlighet med Nacka Socialnämndens beslut krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister i samband med anställning. Använd blankett 442.5 (Utdrag för arbete inom skola eller förskola). Begär gärna "digitalt registerutdrag" i samband med att du skickar in din ansökan för att underlätta rekryteringsprocessen. 

Om anställningen

 • Allmän visstidsanställning/timanställning
 • Månadslön/Timlön
 • Tjänstgöring dagtid, mån-fre
 • För att skapa kontinuitet för våra kunder ska du kunna arbeta en längre sammanhängande period under juni-september 

Intresserad?

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på helena.soderstrom@nacka.se eller på telefon 070-431 80 61.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Rekryteringsprocessen består av intervju och referenstagning.  Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. I denna process har vi valt att rekrtytera utan det personliga brevet. Du kommer istället att få svara på ett antal frågor i samband med din ansökan. 

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Enligt flexibel arbetstidsmodell
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/267
Kontakt
 • Jacqueline Chroona, samordnare, 08-7189090
 • Helena Söderström, rekryteringsspecialist, 0704-318061
Facklig företrädare
 • Yvette Forssmark, Vision, 087189168
 • Jenny Hjelte, Kommunal, 087188978
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb