Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Ektorps anpassade grundskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Brinner du för att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning? Drivs du av utmaningen att arbeta på en ny skola som är under uppbyggnad? Sök då rollen som vikarierande lärarassistent hos oss redan idag!

Välkommen till Ektorps anpassade grundskola
Skuru-Duvnäs rektorsområde är under omdaning/utveckling. I januari 2024 startade Ektorps anpassade grundskola. Verksamheten kommer successivt byggas upp med fler elever och personal. På skolan går elever med intellektuell funktionsnedsättning som läser ämnen eller ämnesområden i årskurs 1-9. Vi erbjuder fritids i samma lokaler och med samma personal som under skoldagen för att skapa en trygg helhet för våra elever. Vi arbetar medvetet för att stärka elevernas egen förmåga i såväl i sin kunskapsutveckling som att ta sig an vardagsaktiviteter. Läs mer om oss här 

Ditt uppdrag
Rollen som lärarassistent är ny i verksamheten och om du är rätt person kommer du ha möjlighet att till viss del påverka innehållet i dina arbetsuppgifter. I stora delar fungerar du som en elevassistent, men det ingår också viss undervisning och vissa administrativa uppgifter Du arbetar aktivt för att elevernas hela dag fungerar så bra som möjligt.

Du arbetar i team och har ett nära samarbete med dina kollegor i arbetslaget. Eftersom skolan är under uppbyggnad blir en stor del av arbetet att ta emot nya elever samt att i samverkan med kollegor och skolledning sätta nya rutiner och arbetssätt.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har erfarenhet av:

att arbeta som lärarassistent att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning att arbeta med elever inom autismspektrum att använda tecken som stöd/AKK tydliggörande pedagogik samt god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

erfarenhet av att arbeta med elever med multipla NPF-diagnoser erfarenhet av att arbeta med positivt beteendestöd relevanta utbildningar eller kurser inom autismspektrum god digital kompetens.


Är det här du?
För att lyckas i rollen som lärarassistent hos oss är det viktigt att du är en trygg, lugn och stabil person som brinner för att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning. Du har god digital kompetens, uttrycker dig väl i tal och skrift och har inget emot administrativa uppgifter som underlättar lärarnas arbete. Du har lätt för att samarbeta och samverka med elever, vårdnadshavare, kollegor och relevanta externa instanser, tex färdtjänst. Du har lätt för att både skapa och behålla goda och förtroendefulla relationer. Du kan samtidigt hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt och problem samt har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och utifrån elevers behov. Du är öppen för nya situationer och lösningar och har förmåga att tänka om och nytt. Du förstår att elever har olika förutsättningar och behov samt att de tar till sig kunskap och kommunicerar på olika sätt. Det gör att du anpassar ditt val av arbetssätt och verktyg efter varje elev.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Ektorps anpassade grundskola är i uppstarten förlagd till Skuru skola i fantastiskt ljusa och fina lokaler. Vi ligger invid Skurusundet med direkt närhet till vatten, grönområden och lekparker. Förutom vacker närmiljö och goda kommunikationer erbjuder Ektorps anpassade grundskola bland annat subventionerade lunchmåltider och tillgång till fri parkering. Som lärarassistent hos oss får du engagerade, erfarna och kompetenta kollegor. Vi erbjuder dig möjlighet att få arbeta på en ny skola som är under uppbyggnad, vilket självklart leder till både möjligheter och utmaningar. I samverkan med kollegor och skolledning får du vara med att ta fram och sätta nya rutiner och arbetssätt.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vi ser gärna att du beskriver hur du tänker dig att rollen som lärarassistent ser ut.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Kjellkvist på 070 431 9706 eller via linda.kjellkvist@nacka.se.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-05. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Begär gärna utdraget i samband med att du skickar in din ansökan. Länk till beställning här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/268
Kontakt
  • Linda Kjellkvist, 070-4319706
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb