Nacka kommun, Välfärd samhällsservice, natt- och larmpatrull

Vi söker dig som vill vara med och bidra till att Nackas äldre får en tryggare tillvaro och en fantastisk sommar. Är du en erfaren omsorgsgivare med humanistisk människosyn, har du körkort och är trygg i din roll? Då behöver vi dig som sommarvikarie till Larmpatrullen!

Ditt uppdrag
Som undersköterska/vårdbiträde kommer du tillsammans med en kollega ge stöd till Nackas kunder som larmar. Trygghetslarm är en biståndsbeviljad insats som innebär att kunden får möjlighet att påkalla hjälp med personlig omvårdnad eller omsorg som inte kan planeras i förväg. Larmpatrullen ansvarar för att besvara och åtgärda trygghetslarm hemma hos kund, så kallad larmutryckning.

Du kommer ge stöd till både kund och din kollega i oförutsedda omvårdnadssituationer. Arbetet förutsätter att du är trygg i din roll som vård- och omsorgsgivare då arbetet kräver ett korrekt agerande utifrån din professionella bedömning. 

Larmpatrullen är bilburen och samtliga bilar är utrustade med GPS.

Du utgår från Sofiero seniorcenter som ligger i Björknäs. Som sommarvikarier kommer du arbeta efter en ordinaries fasta schema med pass förlagda både dag, kväll och helg (07:00-15:00 samt 15:00-22:30).  Naturligtvis utgår ersättning enligt kollektivavtal för obekväm arbetstid.

För att skapa kontinuitet för våra boende ser vi gärna att du kan ta ett sammanhängande vikariat på några veckor under perioden juni-september.

Läs mer om våra insatser här.

Är det här du?
För att trivas och vara framgångsrik i rollen som sommarvikarie på larmpatrullen ser vi att du är en flexibel och initiativtagande lagspelare. Vidare är du trygg i din roll som vård- och omsorgsgivare då du ger stöd till kunder och dina kollegor i oförutsedda omvårdnadssituationer. Då du arbetar direkt med verksamhetens kunder kräver arbetet personlig mognad, lyhördhet, empati och servicekänsla. Arbetet förutsätter god fysik förmåga då lyft samt förflyttningar förekommer. Du har goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift. Det är meriterande om du har dokumentations och datorvana samt behärskar andra språk än svenska. Du måste vara minst 18 år och ha B-körkort samt körvana.

Din erfarenhet
För att vara aktuell för tjänsten ser vi gärna att du har:  

 • Erfarenhet av vård och omsorg
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Erfarenhet av att arbeta med demenspatienter
 • Erfarenhet av att arbeta hos kund i enskilda hem där det krävs förflyttningar
 • B-körkort (manuellt)

Dina personliga kompetenser 

 • Samarbetsförmåga
 • Stabil
 • Ansvarstagande
 • Flexibel

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig ett flexibelt och stimulerande arbete där du kan göra skillnad för äldre som behöver stöd och omvårdnad i hemmet. Vi arbetar aktivt med individuella anpassningar för att kunna ge våra kunder en hög kvalitet av stöd och service. Vid intresse finns goda möjligheter till timanställning både innan och efter sommarvikariatet.

Som sommarvikarie kommer du att ha din anställning på Stab kompetensförsörjning som har som primär arbetsuppgift att samordna och kvalitetssäkra bemanningen av omsorgspersonal vid korttidsfrånvaro och månadsvikariat.


Utdrag ur belastningsregistret
I enlighet med Nacka Socialnämnds beslut krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister i samband med anställning. Använd blankett 442.5 för skola och förskola. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering.  Begär gärna utdraget i samband med att du skickar in din ansökan. 

Intresserad? 

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Emil Juhlin, HR administratör, emil.juhlin@nacka.se, 070 1847151

Theo Nguyen, Jr. Rekryteringsspecialist, theo.nguyen@nacka.se, 070 431 99 95

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Rekryteringsprocessen består av gruppintervju. Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång.

Välkommen med din ansökan 

Läs gärna mer om våra verksamheter på Nacka kommun

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Flexibel arbetstidsmodell
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/251
Kontakt
 • Emil Juhlin, 0701847151
 • Theo Nguyen, 0704319995
Facklig företrädare
 • Jenny Hjelte, Kommunal, 087188978
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb