Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Sickla skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Sickla skola består av en grundskola årskurs F-6 samt en anpassad grundskola årskurs 1-6. Skolan ligger både nära naturen och Dieselverkstadens kulturutbud. Kommunikationerna till resten av Nacka och innerstaden är utmärkta; resan till Slussen tar 5-7 minuter. Skolan ligger i en av landets mest expansiva utvecklingsområde och skolan byggs om och renoveras för framtiden

Våra elever får utveckla sitt lärande och sina förmågor för att växa till självständiga individer som vågar ta för sig och tro på sig själva. Vi är angelägna om att alla får den utmaning, trygghet och studiero som krävs för att utvecklas så långt som möjligt. Att hitta nya vägar till lärande är viktigt och vi arbetar målinriktat för att ligga i framkant rörande forskning och beprövad erfarenhet.

Är du en driven speciallärare som är intresserad av att arbeta på Sickla anpassade grundskola? Antingen på mellanstadiet eller kanske vill du vara med och starta upp ett nytt högstadium? Är du legitimerad speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning och erfarenhet av anpassad grundskola? Välkommen att söka denna tjänst.   Ditt uppdrag

Tjänsten som speciallärare på Sickla anpassade grundskola innebär att du leder och organiserar undervisningen samt är mentor i en av våra 6 klasser. Vi har åldersblandade klasser där eleverna ligger nära varandra i ålder. Skolan omfattar kommande läsår åk 1 - åk 7 men det kan vara olika årskurser olika läsår. Kring klassen arbetar du nära tillsammans med elevassistenter med hög kompetens och god erfarenhet inom anpassad grundskola. Du ingår också i lärarlaget på anpassade grundskolan som arbetar nära som team kring både vardagsnära frågor i löpande undervisning och kollegialt lärande och utvecklingsarbete.Din erfarenhet

- Du är speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning

- Du har erfarenhet av att arbeta inom anpassad grundskola.För denna tjänst krävs att du har:

  • Lärarlegitimation och specialärarexamen med företrädesvis inriktning intellektuell funktionsnedsättning
  • Erfarenhet av arbete med målgruppen


Det är meriterande om du även har:

  • Deltagit i utbildning av ledarskap av kollegor
  • Kan använda dig av TAKK


Är det är du?

- Du har god förmåga att förstå såväl elevers styrkor som utmaningar och utifrån det hitta olika vägar till lärande.

- Du är tydlig och strukturerad men också nyfiken på att utveckla och testa olika vägar framåt. Du är van att arbeta med tydliggörande pedagogik och teckenkommunikation.

- Du har erfarenhet av elever med olika funktionsvariationer samt elever som läser inom inriktningen ämnesområden.

- Du samarbetar med kollegor för en god lär- och arbetsmiljö för elever och kollegor, samtidigt som du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att bli både inspirerande och utmanande.

-DU leder de elevassistenter du arbetar närmast. Du är en viktig del i att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 


Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett roligt och inspirerande jobb i en välfungerande skola där både elever och medarbetare trivs. Du arbetar med engagerade och erfarna kollegor som har gemensamt fokus och positivt samarbete för elevernas bästa med lärandet i centrum. Det är viktigt för oss att varje elev får den utmaning och den studiero som krävs för att utvecklas så långt som möjligt. Vi drivs av att hitta nya vägar till lärande och vi arbetar ständigt med att utmana och utveckla vår verksamhet. Hos oss får också alla team inom anpassade grundskolan löpande professionshandledning.

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Catrin Freidenvall på telefonnummer 0704318859 och e-postadress catrin.freidenvall@nacka.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 20240619 Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/278
Kontakt
  • Catrin Freidenvall, +4687188859
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb