Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Järla skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Är du en trygg pedagog som vill arbeta som klasslärare på en trivsam och välfungerande F-6 skola med ett mysigt, stöttande och hjälpsamt arbetsklimat? Vill du utveckla vår verksamhet tillsammans med trevliga, kreativ, kompetenta, välutbildade och erfarna kollegor? Sök då rollen som klasslärare i årskurs 2 på Järla skola redan idag!

Ditt uppdrag
I rollen som klasslärare i årskurs 2 undervisar du elever i alla ämnen förutom idrott, musik och slöjd. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisning i dina ämnen utifrån läroplanen. Du anpassar undervisningen utifrån elevernas behov, intressen och förutsättningar samt arbetar utifrån ledning och stimulans i klassrummet. Du följer upp, bedömer och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. I uppdraget ingår mentorskap för en klass. Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. För att skapa rätt förutsättningar för elever krävs ett nära samarbete med skolans fritids, övriga lärare, elevhälsoteam och vid behov det specialpedagogiska teamet.

Du ingår i ett årskursarbetslag för årskurs 2 bestående av lärare och fritidspersonal. I ditt arbetslag arbetar ytterligare två lärare i årskurs 2. Ni samarbetar gällande elever, planering, bedömning, pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiskt kvalitetsarbete. Det finns utrymme att påverka och utveckla undervisningen utifrån intresse, kunskap och erfarenhet.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årkurs 1-3
 • erfarenhet av att arbeta som lärare
 • erfarenhet av mentorskap
 • van vid att arbeta utifrån ledning och stimulans
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

 • erfarenhet av att undervisa elever i årskurs 1-3
 • bekväm med att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg
 • erfarenhet av att arbeta med elever med NPF-diagnoser
 • kunskap i och erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd.


Är det här du?
För att lyckas som lärare hos oss är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som har både intresse av och förmåga att samarbeta med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är lyhörd och öppen för kollegors tankar samt förstår vikten av ett nära samarbete med kollegor. Du är samtidigt en trygg och stark pedagog som både har mod och förmåga att argumentera och agera utifrån din egna övertygelse, erfarenhet och kunskap. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga och pressade situationer. Du har ett realistiskt perspektiv som gör att du har förmåga att prioritera och sätta stopp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Järla skola är en F-6 skola med cirka 700 elever som ligger i centrala Nacka med goda kommunikationer. Nacka Musikklasser finns även för årskurs 4-6. Vi arbetar aktivt med att skapa en kunskaps- och trygghetsmässig helhet från förskoleklass till årskurs 6. Vi får höga resultat på upplevd trygghet från såväl elever som vårdnadshavare. Vi är stolta över vår utbyggda och aktiva ute- och rastverksamhet. Det är två rastansvariga som arbetar med och driver detta på heltid.

Som lärare hos oss får du arbeta med trevliga, kreativ, kompetenta, välutbildade och erfarna kollegor. Vi stöttar och hjälper varandra samt tror på kollegialt lärande och pedagogisk utveckling. Vi erbjuder ett fint och mysigt arbetsklimat på en trivsam och välfungerande skola. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Maria Beck-Friis på maria.beck-friis@nacka.se eller biträdande rektor Lena Nordén på lena.norden@nacka.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-17. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.  Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/298
Kontakt
 • Maria Beck-Friis (biträdande rektor), maria.beck-friis@nacka.se
 • Lena Nordén (biträdande rektor), lena.norden@nacka.se
Facklig företrädare
 • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb