Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Saltsjöbadens Samskola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Har du ett genuint intresse av att ge elever bästa förutsättningar att nå sina mål? Vill du vara med och utveckla framtidens skola samt kombinera undervisning med deltagande i spännande forskningsprojekt? Då är Samskolan i Saltsjöbaden rätt val för dig!

Saltsjöbadens samskola driver en framgångsrik verksamhet och undervisning med stort fokus på att alla våra elever ska lyckas. Vi arbetar utifrån en pedagogisk modell med varierad undervisning, tydlighet kring mål och bedömning, samt förtroendefulla relationer mellan vuxna och elever.

Nu söker vi en trygg, professionell och engagerad lärare med behörighet att undervisa årskurs 7-9 i idrott, även gärna i SO, spanska och/eller hemkunskap. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 80-100 procent med start i augusti och avslut juni 2025. Det finns eventuellt möjlighet till förlängning.

Ditt uppdrag
I rollen som lärare undervisar du elever i årkurs 7-9. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i dina ämnen utifrån läroplanen. Du följer upp, bedömer, betygsätter och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. I uppdraget ingår även utvecklingssamtal, föräldramöten och mentorskap för en klass. Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Vidare ingår kollegialt samarbete i både ämnes- och arbetslag. Arbets- och ämneslag träffas varje vecka för planering, bedömning, pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiskt kvalitetsarbete. Utifrån intresse finns det möjlighet att driva olika forskningsprojekt och utvecklingsuppdrag.

På Saltsjöbadens Samskola ska varje elev få möjlighet att utveckla sin fulla potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

 • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
 • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
 • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
 • Använda en variationsrik undervisning där elevernas medverkan finns med.
 • Bygga förtroendegivande relationer med sina elever.
 • Ha god datakunskap – kunna använda datorn som ett digitalt verktyg i undervisningen.
 • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
 • Skapa en undervisning som vilar på vetenskaplig grund.


Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årkurs 7-9 i idrott
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

 • erfarenhet av att arbeta som lärare
 • ämnesbehörighet för årkurs 7-9 i SO, spanska och/eller hemkunskap
 • erfarenhet av mentorskap
 • kunskap och kompetens att undervisa på engelska
 • erfarenhet av kooperativa och interaktiva arbetssätt i undervisningen så som problemlösningsuppgifter och liknande.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som både har intresse och förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du lyssnar in, delar med dig, tar efter och skapar förtroende. Du förstår samtidigt att elever och grupper har olika förutsättningar och behov samt tar till sig kunskap på olika sätt. Det gör att du även anpassar ditt val av arbetssätt och verktyg efter varje elev och grupp. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett tydligt och effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Det är viktigt att du har ett bra och tydligt lärarledarskap i klassrummet. Du har förmåga att leda, motivera och engagera elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Saltsjöbadens samskola erbjuder elever från F-9 ett lärande med hög kvalitet i en trivsam och trygg skolmiljö. Skolan är beläget i ett naturskönt och lugnt område nära hav och skog. Det finns goda kommunikationer till skolan med buss och Saltsjöbanan. Vi har tillgång till ishall, tennishall, idrottshallar, fotbollsplan, moderna IT-verktyg och specialsalar. Vår internationella inriktning med 20 procent undervisning på engelska är mycket populär bland eleverna i årskurs 4-9. På vår skola får du arbeta med professionella och trevliga kolleger där alla hjälps åt.

Vi har byggt upp en Lärarakademi med syfte att driva och skapa nätverk för forskande skolor och lärare inom både närområde och internationellt. Vi har ett nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet. Hos oss har du möjlighet att driva olika spännande forskningsprojekt och utvecklingsuppdrag. Du får delta på forskningskonferenser samt har du utbyte med internationella kontakter.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Katarina Åkerman Gustafsson på 0704313057 och katarina.akerman@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-11. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärssida här

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Augusti eller enligt överenskommelse (Avslut juni 25. Finns ev möjlighet till förlängning)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/305
Kontakt
 • Katarina Åkerman Gustafsson (bitr rektor) , 0704313057,katarina.akerman@nacka.se
Facklig företrädare
 • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb