Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Ektorps skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Vill du arbeta på ett välfungerat fritidshem med fint och nära samarbete mellan fritids och skolans övriga yrkesroller? Vill du fortsätta utveckla vår fritidshemsverksamhet tillsammans med våra kompetenta, erfarna och engagerade pedagoger? Sök då rollen som lärare mot fritidshem på Ektorp skola redan idag!

Ditt uppdrag
I rollen som lärare mot fritidshem arbetar du med elever i årskurs F-3. Du tillhör fritids arbetslag men ingår också i ett årskursteam. Lärare och fritidsteamet samarbetar och samverkar, alla arbetar och planerar för att eleverna ska få bästa möjliga undervisning och utveckling.

Under skoldagen arbetar du i samverkan med lärare då du är en närvarande och aktiv pedagog i klassrummet. Du är ett stöd till eleverna i klassen samt ansvarar även för egna halvklasser. Under fritidsverksamheten ansvarar du för fritidsaktiviteter. Tillsammans med arbetslaget planerar, förbereder, genomför och utvärderar du undervisningen utifrån satta styrdokument. Ni arbetar utifrån att fritids är undervisning. Undervisningen är väl planerad och har ett pedagogiskt syfte. Ni ansvarar för elevernas trygghet och aktiviteter på rasten samt genomför roliga och pedagogiska aktiviteter utomhus och inomhus tillsammans med barnen. Vidare ingår mottagande av elever på morgonen, från- och närvarohantering, bidragande i det gemensamma veckobrevet, daglig kontakt med vårdnadshavare samt engagemang och delaktighet i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

  • lärarlegitimation mot fritidshem alternativt är utbildad fritidspedagog
  • god kunskap om Lgr22 och skollagen.


Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av att arbeta på fritids/skola
  • erfarenhet av att arbeta med elever i åldrarna årskurs F-3
  • erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Är det här du?
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har både förmåga och intresse av att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är lyhörd och öppen för kollegors tankar samt förstår vikten av ett nära samarbete mellan fritids och skolans övriga personal. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Genom en god helhetssyn har du förmåga att lyfta blicken och ta hänsyn till det större perspektivet. Du utgår utifrån skolans behov och barnens bästa i planering, agerande och beslut. Du kan samtidigt hantera många olika arbetsuppgifter, arbetssätt, grupper och problem samt har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och utifrån verksamhetens behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Ektorps skola är idag en liten, lugn och trevlig F-6 skola. Vi har goda kommunikationsmöjligheter samt ligger nära vatten, skog och grönområden. För närvarande är skolan förlagd på Skuru skola. Hösten 2025 flyttar vi in i en helt ny skolbyggnad. Nya Ektorps skola kommer då gå från F-6 till F-9.

Vi har ett välfungerat fritidshem med fint och nära samarbete mellan fritids och skolans övriga yrkesroller. Vi förstår och arbetar utifrån att fritids är undervisning. Hos oss får du arbeta med trevliga, engagerade, kompetenta och erfarna kollegor som brinner för elevernas bästa. I samverkan med kollegor och skolledning får du vara med att ta fram och sätta nya rutiner och arbetssätt för Nya Ektorps skola. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Ann Elffors på ann.elffors@nacka.se eller biträdande rektor Mia Nathanson på maria.nathanson@nacka.se.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-06-19. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/315
Kontakt
  • Mia Nathanson (biträdande rektor), maria.nathanson@nacka.se
  • Shaju Kohinoor, +4687189811
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb