Nacka kommun, Välfärd samhällsservice, Omsorg och assistans, Gruppbostäder

Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt och utvecklande sommarjobb. Vill du bidra till att skapa en betydelsefull och trygg tillvaro för våra kunder? Har du erfarenhet eller utbildning inom vård- och omsorg/funktionsnedsättning och van att arbeta vaken natt? Skicka in din ansökan till oss redan idag!

Ditt uppdrag

Nacka kommun har i dagsläget sju gruppbostäder för vuxna enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). I bostäderna bor våra kunder i egna lägenheter med tillgång till social samvaro i de gemensamma utrymmena. Som sommarvikarie nattetid arbetar du med att ge stöd och service tillsammans med de boende utifrån deras individuella behov. Det innebär att du är med och skapar förutsättningar för trygghet, personlig utveckling och goda levnadsvillkor. Arbetet är förlagd vaken natt mellan ca 21.00-09.00.

I ditt uppdrag är fokus alltid på kunderna. Vi anpassar oss därför utifrån deras behov och respekterar deras vilja och önskemål. Vi arbetar för att varje kund ska ha ett eget liv på egna villkor. Daglig dokumentation är en viktig del i arbetet för att garantera god kvalitet och säkerhet i vårt uppdrag.

Introduktion sker alltid inför tilltänkt arbete. Vi erbjuder dig även möjlighet att välja din egen sysselsättningsgrad. Läs gärna mer om våra grupp- och servicebostäder och besök vårt Instagram-konto för att ta del av vad vi gör.  

Är det här du?

Vi söker dig som har ett pedagogiskt förhållningssätt och förståelse för hur du arbetar med målgruppen. Du har tidigare erfarenhet av nattarbete och är van att arbeta vaken natt. Vi vill att du är mån om att ge god service till våra kunder och har givetvis alltid individens behov i fokus. Som person är du lugn, flexibel och kan skapa trygghet runt kunderna. Du behöver också ha förutsättning att arbeta självständigt med kund och känna dig trygg med det ansvar som det innebär. Det är meriterande om du har utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid.

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du:

  • Är minst 18 år
  • Har goda språkkunskaper i svenska (i både tal och skrift)
  • Har god fysisk förmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. 

Som sommarvikarie är du anställd av Stab kompetensförsörjning, inom Nacka kommun, som ansvarar för att samordna och kvalitetssäkra bemanningen av omsorgspersonal vid korttidsfrånvaro och månadsvikariat. Som sommarvikarie kommer du arbeta på en eller flera av våra verksamheter beroende på hur mycket du vill arbeta i sommar. Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta som timvikarie både innan och efter ditt sommarvikariat. 

Utdrag ur belastningsregistret

I enlighet med Nacka Socialnämndens beslut krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister i samband med anställning inom våra vård-och omsorgsverksamheter. Använd blankett 442.5 (Utdrag för arbete inom skola eller förskola). För att underlätta rekryteringsprocessen bör du direkt i samband med din ansökan begära "digitalt registerutdrag" för att få utdraget till din digitala brevlåda. 

Om anställningen

  • Allmän visstidsanställning
  • Tjänstgöring vaken natt
  • För att skapa kontinuitet för våra kunder ska du kunna arbeta en längre sammanhängande period under juni – september

Intresserad?

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på ebba.sjoqvist@nacka.se eller 070 431 96 58. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Rekryteringsprocessen består av intervju och referenstagning. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi var i denna rekryteringsprocess valt att rekrytera utan det personliga brevet. Du kommer istället att få svara på ett antal frågor i samband med din ansökan. 

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Flexibel arbetstidsmodell
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/319
Kontakt
  • Ebba Sjöqvist, Rekryteringsspecialist, 070-4319658
Facklig företrädare
  • Jenny Hjelte, Kommunal, 087188978
  • Yvette Forssmark, Vision, 087189168
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb