Nacka kommun, barn- och familjeenheten, Mottagning och förenklad utredning

Vill du arbeta i en grupp med lång erfarenhet av socialt arbete och med varierande arbetsuppgifter? Då kan det här vara den perfekta rollen för dig! Som socialsekreterare i mottagningsgruppen på Nacka kommun kommer du att stimuleras och utvecklas i din roll. 

Ditt uppdrag
Mottagningsgruppen med förenklad utredning svarar för den första kontakten med barn och vuxna som är i behov av stöd och hjälp. Inom gruppen hanteras orosanmälningar och ansökningar kring barn som far illa samt vuxna som befinner sig i en våldsutsatt situation. I gruppen finns också samordnare för Barncentrum, gemensam för Nacka, Tyresö och Värmdö.

På kvällstid och helger arbetar socialjouren sydost med akuta ärenden. Organisatoriskt ligger socialjouren sydost under samma gruppchef. Mottagningstelefonen är bemannad under kontorstid, där ger vi råd och stöd, hanterar orosanmälningar och ansökningar samt slussar rätt i organisationen och hänvisar till andra aktörer.

Gruppen består av 12st socialsekreterare som arbetar med barn och unga, tre socialsekreterare som arbetar med våld i nära relationer och en samordnare Barncentrum. I gruppen finns en gruppledare som fördelar och fattar beslut i ärenden och gruppen leds av gruppchef Kati Fastman som själv har lång erfarenhet av mottagningsarbete. Under våren kommer vi utarbeta ett nytt arbetssätt tillsammans kring vi växlar mellan att ha jourarbete/förhandsbedömningar och kortare utredningar. Detta för att få en bättre arbetsmiljö och kunna fokusera bättre på färre processer samtidigt.

Rollen omfattar till exempel:

  • Att förhandsbedöma anmälningar och ansökningar avseende barn 0–18 år
  • Bemanna jourtelefon under dagtid
  • Handlägga förenklade utredningar
  • Ge råd och stöd samt guida inkommande ärenden rätt i organisationen
  • Besluta om insatser i de fall det inte krävs en omfattande utredning

Är det här du?

Vi tror att du är självgående och stabil och skapar förtroende och goda relationer genom en god samarbetsförmåga. Du drivs av att skapa god kvalité för dem vi finns till för.

Vi ser att du har:

  • Socionomexamen
  • Minst tre års erfarenhet av barn och ungdomsvård gärna mottagningsarbete.
  • God dokumentationsförmåga.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av motiverande samtal och systemteori.

Vi erbjuder
En arbetsgrupp med erfarna kollegor som är engagerade för sitt uppdrag i mottagningsgruppen.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på kati.fastman@nacka.se, 08-718 9080 eller Linkedin. Det är två tjänster med start 1 mars då två kollegor går till andra utmaningar.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2023-02-03.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/838
Kontakt
  • Kati Fastman, +4687189080
Facklig företrädare
  • Yvette Forssmark, Vision, 087189168
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb