Nacka kommun, utbildningsenheten

Vi söker nu en lärare i svenska som andraspråk som vill motivera och stödja nyanlända personer att lära sig svenska. Målet är att se till att alla invånare i Nacka som behöver lära sig svenska gör det och på sikt börjar på sfi, svenska för invandrare, och får en grund för egen försörjning. Är du den vi söker? 

Nacka är sedan många år en av landets mest välrenommerade skolkommuner. Vi har goda resultat och väl utvecklade modeller för styrning med kundval och kvalitetsarbete. Utbildningsenheten har 32 medarbetare, och vårt ansvar sträcker sig från förskola till och med vuxenutbildning. Enheten ansvarar för kundvalssystem, resursfördelning, uppföljning, utvärdering och kvalitetsarbete på övergripande nivå samt vissa myndighetsuppgifter.  

Ditt uppdrag: 

Tjänsten är en projektanställning där ditt arbete blir viktigt för att utveckla kommunens uppsökande verksamhet för att bidra till att alla vuxna Nackabor får goda kunskaper i svenska. 

Du genomför undervisning i svenska på mötesplatser i kommunen som öppna förskolan i Fisksätra. Dessa tillfällen ska vara en undervisning med låg tröskel som leder vidare till svenska för invandrare (sfi) och vidare studier. Du har även kontakt med Nackas auktoriserade anordnare som erbjuder sfi för att hitta smidiga övergångar till den reguljära undervisningen. 

I rollen ingår också att söka kontakt med invånare i målgruppen och motivera till studier i sfi, vilket du gör genom att samverka med relevanta aktörer, både offentliga aktörer och civilsamhällets olika organisationer.  

Är det här du? 

Vi söker dig som har: 

  •  Lärarutbildning med legitimation och behörighet för svenska som andraspråk.  

Det är meriterande om du har arbetat som lärare inom sfi, liksom om du har utbildning i specialpedagogik. 

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Som person har du gott omdöme och upplevs som trygg i din roll, samtidigt som du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är bra på att skapa relationer och vinna förtroende. Du är självgående och samverkar med andra mot uppdraget.  

Du arbetar nära rektor för komvux samt verksamhetsutvecklare i kommunen. Du samarbetar med den handläggare i kommunen som arbetar med uppsökande verksamhet för förskola och fritidshem, och ingår i projektgruppen i ett SKR-projekt som handlar om hur öppen förskola kan bidra till jobb och integration. 

Du arbetar självständigt med ditt undervisningsuppdrag och du bygger en struktur för samverkan med andra. Omvärldsbevakning samt utvärdering och utveckling av det egna arbetet är naturliga delar i uppdraget.   

Vi erbjuder:  

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, med öppenhet och mångfald som vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.   

Läs mer om våra förmåner här

Intresserad?  

Tjänsten är en projektanställning på heltid, initialt mellan den 1 september och 31 december 2024. Om sökta projektmedel beviljas, vilket vi kommer att veta innan anställningen beslutas i juni 2024, blir slutdatum den 31 december 2025

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på carina.legerius@nacka.se , 08–718 9067 eller LinkedinL eller rektor för komvux, Jen Holmberg, jen.holmberg@nacka.se, 08-718 9566, eller Linkedin.

Urval sker löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är den 30 maj 2024.  

Varmt välkommen med din ansökan!  

    
 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/228
Kontakt
  • Carina Legerius, +4687189067
Facklig företrädare
  • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb