Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Älta skola

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Söker du ett arbete fullt av utvecklingsmöjligheter på en mycket trivsam och stabil skola med välarbetade strukturer och strategier? Sök då rollen som lärare i matematik och NO i årskurs 4-6 på Älta skola redan idag!

Ditt uppdrag
I rollen som lärare undervisar du elever i matematik och NO. Du är ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisning i dina ämnen utifrån läroplanen. Du anpassar undervisningen utifrån elevernas behov, intressen och förutsättningar. Du följer upp, bedömer, betygsätter och dokumenterar elevers kunskapsutveckling. I uppdraget ingår mentorskap för en klass. Du ansvarar för att skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Du tillhör ett lärarteam bestående av en blandning av ämneslärare. På skolan arbetar flera ämneskollegor. Ni stöttar, hjälper och coachar varandra. Teamet har avsatt planeringstid en gång i veckan samt samarbetar gällande elever, planering, bedömning, betygsättning, pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiska kvalitetsarbete.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

 • lärarlegitimation med ämnesbehörighet för årkurs 4-6 i matematik och NO
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

 • erfarenhet av att arbeta som lärare
 • erfarenhet av att arbeta som lärare i matematisk och NO
 • erfarenhet av att undervisa elever i årskurs 4-6
 • erfarenhet av betygsättning
 • erfarenhet av mentorskap
 • ämnesbehörighet för årkurs 4-6 i andra ämne än matematik och NO
 • kunskap i och erfarenhet av att arbeta med elever som är i behov av extra anpassningar och särskilt stöd
 • god digital kompetens med god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg.


Är det här du?
För att lyckas i rollen som lärare hos oss är det viktigt att du är en trygg, stabil och professionell person som har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har både intresse och förmåga att arbeta i team, där det är en självklarhet att lyssna in, kompromissa och lösa problem tillsammans. På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du både påbörjar och slutför ditt arbete. Då vi arbetar mot och följer upp mål samt fokuserar på resultat, är det viktigt att du både är intresserad och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du sätter dig in i styrdokument samt utvärderar, följer upp och förbättrar utifrån dessa. För att skapa bästa förutsättningar för lärande i klassrummet är det viktigt att du är en tydlig och inlyssnande ledare som har förmåga att leda, motivera och engagera elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Älta skola är en gammal och fin F-6 skola med cirka 530 elever som ligger i hjärtat av Älta. Våra medarbetare, elever och vårdnadshavare är nöjda. Vi har en stabil personalgrupp där många väljer att stanna kvar länge. Skolan har många traditioner och temaarbeten som vi arbetar gemensamt med i hela skolan. Det binder oss samman och bidrar till trygghet och trivsel.

Som lärare hos oss erbjuder vi dig ett arbete fullt av utvecklingsmöjligheter på en mycket trivsam skola med välarbetade strukturer och strategier. Du samarbetar nära och får stöttning av kompetenta och drivna kollegor som har höga ambitioner. Vi arbetar målmedvetet med skolans pedagogiska utveckling och det kollegiala lärandet. Som nyanställd hos oss erbjuder vi dig även mentorskap, ett varmt välkommande och en tydlig struktur som underlättar din start. Läs mer om oss här

Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Ann Åsberg på 08-718 86 78 och ann.asberg@nacka.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-05-30. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti (Provanställning kan komma att tillämpas)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/264
Kontakt
 • Ann Åsberg (biträdande rektor), 08-7188678,ann.asberg@nacka.se
Facklig företrädare
 • Sveriges lärare, Mikael Eriksson, mikael.eriksson@nacka.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb