Nacka kommun, barn- och familjeenheten, Familjerätt

Vill du ha ett omväxlande arbete och bli en del av ett proffsigt team som varje dag arbetar för att göra skillnad för familjer i Nacka som befinner sig i vårdnadskonflikter. Vi söker en familjerättssekreterare, då en av våra kollegor lämnar oss för att flytta till annan stad. Var med och bli en värdefull del av vårt kompetenta och erfarna team.

Ditt uppdrag:
Familjerätten handlägger samtliga familjerättsliga arbetsuppgifter allt från frivilliga samarbetssamtal till att genomföra utredningar och barns vårdnad, boende och umgänge på uppdrag av tingsrätten. Vi handlägger adoptionsärenden, faderskapsutredningar samt verkställer umgängesstöd. Vi har en generös telefonrådgivning med daglig bemanning.

Gruppen består av sju familjerättssekreterare.

Gruppen leds av gruppchef.

 Är det här du?

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som tycker om att arbeta i team såväl som självständigt, samt gillar att dela med dig av din kunskap. För att trivas i rollen bör du ha fallenhet för att bygga relationer då du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt. Vi önskar att du som söker är nyfiken och kreativ och gillar utveckling. Rollen kräver att du har ett strukturerat arbetssätt samt god prioriteringsförmåga. Du arbetar rättssäkert och har en mycket god kommunikativ förmåga i så väl tal som skrift.

Vi ser att du har:

  • Socionomexamen.
  • God dokumentationsförmåga.
  • Erfarenhet av familjerättsligt arbete är meriterande.

Vi erbjuder:

Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus ett stenkast från Nacka forum. Att resa hit med buss tar 15 minuter från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg. Nacka kommun värdesätter mångfald och har cirka 4 400 anställda som arbetar för att ge drygt 100 000 Nackabor god service, stor valfrihet och starkt inflytande. Här får du också tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning.

Lär mer om våra förmåner här.

En arbetsgrupp med erfarna kollegor som är engagerade för sitt uppdrag i Familjerätten.

Intresserad?

Tjänsten är en tillsvidare anställning med start 9 september 2024.

Vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på eva.sten@nacka.se, 08-718 81 93 eller Linkedin

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urvalet kommer att ske löpande och denna tjänst kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Sista ansökningsdag är 2024-06-23

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/285
Kontakt
  • Eva Sten, +4687188193
Facklig företrädare
  • Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
  • Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb